Hivatalos a Sony Xperia 1 II, az Xperia 10 II és az Xperia Pro

0

A mai napon nem is csak kettő, hanem három új okostelefont leplezett le a Sony. Az esemény sztárja természetesen az Xperia 1 II lett, amiről tegnap már írtunk előzetes híreket, de érkezett egy Xperia Pro nevű modell is, valamint bemutatták a középkategóriás Xperia 10 II-t.

Sony Xperia 1 II

A Sony Xperia 1 II (“mark II”) a vállalat első 5G-s telefonja, és természetesen a Snapdragon 865 5G dolgozik benne, amelyhez 8 GB RAM és 256 GB belső tárhely tartozik. Maga a készülék 166 x 72 x 7,9 mm-es lett, 181 grammot nyom, és megkapta a szokásos IP65/68 por-és vízállóságot.

Az újdonság egy 6,5 colos, 21:9-es 4K HDR OLED kijelzővel érkezik, amelyet egy úgynevezett Motion Blur Reduction technológiával is elláttak. Ez elvileg olyan hatást kelt, mintha 90 Hz-es lenne a panel, vagyis folyamatosabb lesz a képe, mint az átlagos mobiloknak.

A hátlapra tripla kamera került, ami egy 12 MP-es ultraszéles látószögű, egy 12 MP-es normál, valamint egy 12 MP-es telefotó egységből áll, utóbbi 3x-os optikai zoomot tesz lehetővé. Jó hír, hogy a második és a harmadik kamera OIS-t is kapott, továbbá került még a hátlapra egy 3D iToF szenzor, ami a kiemelkedő autofókuszért felel. Sorozatfelvételkor akár másodpercenként 60-szor is be tudja állítani a fókuszt a rendszer egy mozgó objektum esetében.

A szelfikamera felbontása 8 MP, és szerencsére a Sony mellőzte a szenzorszigetes megoldást, így megmaradt a telefon egyedisége.

A hátlap alatt egy 4000 mAh-s akkumulátort találunk, ami támogatja a gyorstöltést és a Qi vezeték nélküli töltést is. Jó hír, hogy visszatért a jack csatlakozó, és a sztereó előlapi hangszóró sem maradt ki. A gyártó gondolt az audiofilekre, kiváló lett a Sony Xperia 1 II hangminősége. Az ár és a megjelenés ideje egyelőre nem ismert.

Sony Xperia Pro

Az Xperia Pro az Xperia 1 II professzionális felhasználásra szánt változata, ami leginkább két dologban mutatkozik meg. Komolyabb antennarendszert kapott, amelynek köszönhetően már nem csak a sub6, hanem az mmWave 5G hálózatokat is támogatja a mobil, illetve került rá egy micro HDMI port, így használható például külső kijelzőkét kamerákhoz. A kijelző, a hardver és az egyéb jellemzők alapvetően nem változtak, de a belső tárhely már 512 GB-os, és masszívabb kiviteltű lett a készülék.

Sony Xperia Pro

Sony Xperia 10 II

Az új középkategóriás versenyző egy 6 colos, 21:9-es Full HD+ OLED kijelzővel bír, és a Snapdragon 665 hajtja 4 GB RAM és 128 GB tárhely mellett. Itt is egy 8 MP-es kamera felel a szelfikért, a hátlapi tripla kamera pedig egy 12 MP-es normál, egy 8 MP-es telefotó és egy 8 MP-es ultraszéles látószögű egységből áll.

Az Xperia 10 II egy 3600 mAh-s akkumulátort kapott, itt is van jack csatlakozó, és az IP65/68 tanúsítványt is megkapta. A telefon tavasztól lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

Forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid