Hivatalos a Xiaomi új rendszere, a HyperOS, ez fut majd a mobilokon MIUI helyett

0

A MIUI az egyik legrégebbi Android felület, még 2010-ben hozta létre a Xiaomi, és azóta is ez fut a gyártó telefonjain. Most azonban úgy néz ki, hogy eljött a váltás ideje, bejelentették az új HyperOS rendszert, ami hamarosan világszerte átveszi a MIUI helyét.

A Xiaomi hivatalosan is bejelentette az új HyperOS rendszert, ami a Xiaomi 14 telefonokkal debütál még ebben az évben. Az új csúcsmodellek bemutatója egyes korábbi hírek szerint október végén lesz, de más pletykák szerint csak novemberben vagy decemberben tartják az eseményt.

Fontos tudnivaló, hogy a HyperOS elvileg teljesen át fogja venni a MIUI helyét, és nem csak Kínában, hanem mindenhol ez fut majd a Xiaomi telefonokon. A nemzetközi piacon (például Európában) 2024-ben jelenik majd meg az új rendszer.

Egy az X-en közzétett bejegyzésében a vállalat globális alelnöke azt írja, hogy az új rendszer “hiper teljesítményt, folyékonyságot és csatlakoztathatóságot kínál az okostelefonokon és az AIoT eszközökön”. Úgy tűnik, hogy “teljesen újraírt architektúrával” rendelkezik a HyperOS.

A Xiaomi egyelőre nem mutatta meg az új felületet, és más konkrét részletet sem tudtunk meg. Jó eséllyel továbbra is egy Android alapú felületről/rendszerről van szó, itt a hangsúly inkább azon lehet, hogy lecserélik a MIUI-t valamilyen teljesen új szoftverre, aminek már 2017 óta tart a fejlesztése.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid