Huawei Honor AM13 fülhallgató teszt

1

Megérkezett hozzánk a Huawei AM13 néven futó, Honor szériához szánt fülhallgató. Azoknak tudnám ajánlani, akik “emberi” áron választanának a középkategória tetejéről. A “jól is szóljon, de ne is legyen nagyon drága” ritka utópisztikus kategória egyik érdemes tagja.

Külső

Két színben elérhető: feketében és fehérben. Hozzánk utóbbi érkezett egy nagyon takaros kerek tokba csomagolva, egy szilikontárcsára tekerve. Nagyon mutatós, de sajnos annyi a hátránya, hogy hétköznapi tárolásra nem igazán alkalmas, hiszen igen bonyolult visszatekerni rá. A kivitelezés nagyon igényes, jó az anyaghasználat és az összeszerelés, ráadásul a vezeték is lapos, hogy csökkentsék a megtörés esélyét. A kábel nem hajlamos a szakadásra, már most megrántottam párszor (persze nem teszt jelleggel, csak véletlenül), de semmi baja nem lett. A 3,5 mm-es Jack dugó aranyozott, és nagyon stabilan a helyén marad. A gumiharangok (3 párt kapunk) kifejezetten erősen rögzülnek a csonkon, és nagyon kényelmes érzetet biztosítanak.

Funkciók

Őszintén megmondom, hogy tartani szoktam a mobilgyártók fülhallgatóitól a rossz tapasztalatok végett. Félve tettem be a fülembe, de nagyon kellemesen csalódtam. A hangminőségre nem lehetett panaszom. Elsőre kicsit furcsának tűnt, hogy egyfajta fémes hangzása van, de pár perc után megszokható, és utána az lesz számunkra az alapértelmezett. Kipróbáltam mindenféle zenei stílussal, leginkább talán a Jazz áll neki jól, de jól teljesít a többiek terén is.

A legérdekesebb az, hogy két módban is hallgathatjuk vele kedvenc számainkat. Ha a gumiharangokat levesszük, a csonkot két állásba tudjuk fordítani. Van “Normal” és “Bass” állás. Ha előbbibe állítjuk, akkor egy átlagos, ún. Flat hangszínt kapunk. Én inkább a Bass opcióra voltam kíváncsi, mert nem nagyon hittem benne, pedig kellett volna! Attól kezdve, hogy fordítottam az álláson, megjelent a mély tartomány úgy, ahogyan az meg van írva. Az én ízlésem szerint jöhetne még egy kis basszus, illetve az alacsony frekvenciának is a legalja kicsit elhal, de ne csodálkozzunk, hiszen ez egy hétköznapi felhasználásra szánt fülhallgató.

Említésre méltó még a három gombos vezérlő is, amivel hívásokat fogadhatunk illetve fejezhetünk be, és a hangerőt is állíthatjuk. A mikrofon kifejezetten érzékeny, és jó érthető, a zajokat pedig valamelyest kizárja. Hangerő szempontjából is kiemelkedő, több általam próbált fülhallgató közül is ő bizonyult a leghangosabbnak, s mindezt bármiféle torzulás nélkül képes biztosítani.

Összegzés

Ha valaki megfizethető árú, jó hangzású, telefonálásra is alkalmas fülhallgatót keres, annak mindenképpen ajánlott a Huawei AM13, mely most körülbelül 7500 forintos áron vásárolható meg a Banggood honlapján. A szállítás ingyenes, és az oldal a tapasztalataink szerint teljesen megbízható.

A teszthez a fülhallgatót a Banggood webáruház biztosította, köszönjük!

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Király Artúr

Új tag a Napidroidnál

NapiDroid