A Huawei Mate X megjelenését is elhalasztották

0

Rájár a rúd a hajlítható telefonokra, illetve az ezeket gyorsan kiadni szándékozó vállalatokra, hiszen a Samsung után a Huawei is kénytelen volt elcsúsztatni a saját készüléke megjelenését.

A hajlítható kijelzős Huawei Mate X-nek eredetileg ebben a hónapban kellett volna megjelennie, ám a gyártó szóvivője azt nyilatkozta az AndroidAuthority-nek, hogy szeptemberre tolták el a piacra kerülést, ami 3 hónap csúszást jelent. Ennek a pontos okát nem árulták el, de a The Wall Street Journal úgy tudja, hogy a hajlítható kijelző szorul még némi fejlesztésre.

Huawei Mate X

Ha a Samsung esetéből indulunk ki, illetve abból, hogy a Huawei egy kicsit rizikósabb dizájnt választott, akkor szinte törvényszerű volt, hogy itt is legyenek problémák. A Mate X esetében ugyebár kifelé hajlik a kijelző, így jobban ki van téve a külső behatásoknak.

A Huawei egyébként annyival szerencsésebb helyzetben van, hogy tanulhattak a Samsung hibájából, így elkerülhetik a nagyobb botrányt. Ők még nem küldtek ki tesztpéldányokat, és nem az utolsó pillanatban vonták vissza a terveket, így nem arról cikkezik a sajtó, hogy gondok vannak a készülékkel, ugyanis konkrét hibákra nem derült fény.

Samsung Galaxy Fold

A Samsung egyébként azóta sem adott semmi konkrét infót arról, hogy mi a helyzet Galaxy Fold fejlesztésével. Eredetileg április 26-án jelent volna meg a készülék, és azóta folyamatosan ígérgetik, hogy hamarosan bejelentik az új időpontot, ám erre a mai napig nem került sor. Sőt, a legutóbbi információk szerint még egy júliusi start sem valószínű, tehát itt is elég komoly csúszásra lehet még számítani.

Forrás: AndroidAuthority, Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid