Igazi sláger lett a kínai appokat eltávolító alkalmazás

0

Az elmúlt napokban óriási népszerűségre tett szert a “Remove China Apps” nevű alkalmazás, ami pontosan azt csinálja, amire a neve utal, vagyis törli a kínai appokat a telefonról. Sajnos azonban hazánkból nem elérhető jelenleg. (Frissítés: a Google eltávolította az alkalmazást a Play Áruházból.)

A Remove China Apps május 17-én jelent meg a Play Áruházban, vagyis alig több, mint két hete, de máris 5 millió letöltés fölött jár, és rohamosan nő a népszerűsége. A fő célpiaca India, ahol vezeti az ingyenes appok toplistáját, más régiókban egyelőre nem is igazán érhető el.

Az alkalmazást egy indiai fejlesztőcsapat készítette, mindössze 3,5 MB-ot foglal, és nagyon egyszerű a működése. Felismeri és listázza a telefonunkra telepített kínai eredetű appokat, majd lehetőséget biztosít ezek törlésére.

A gyárilag telepített programokat elvileg figyelmen kívül hagyja, hiszen ezeket egyébként sem lehet csak úgy törölni, és egyelőre nem is minden kínai appot ismer fel a hírek szerint, mégis kiváló, 4,8-as értékeléssel rendelkezik a Play Áruházban.

Arról egyelőre nincs infó, hogy szélesebb körben is megjelenik-e az app, hazánkból egyelőre nem jön be a Play Áruházas adatlapja.

Frissítés: a felhasználási feltételek megsértésére hivatkozva a Google eltávolította az appot a Play Áruházból.

Forrás, Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid