Ilyen lett a Samung Galaxy S5 Mini

1

A Samsung hivatalosan is bemutatta a Galaxy S5 Mini-t, ami több szempontból is egy figyelemreméltó készülék lett. A legtöbb korábbi “mini” változat még árnyéka sem volt a fő modellnek, de az S5 Mini szinte minden extrával rendelkezik, ami a nagyobb testvérben debütált, és így kevésbé érezzük azt, hogy a csúcsmodell nevével próbálnak eladni egy középszerű mobilt.

A Galaxy S5 Mini egy 4.5 colos kijelzővel bír, aminek a felbontása 720p. Ez igazából teljesen elég ekkora méreten, ráadásul egy Super AMOLED panelt kapunk, ami sokak szerint a legszebb képet nyújtja.

SM-G800H_GS5 mini_Blue_11

Az új modell 131.1 x 64.8 x 9.1 mm-es méretekkel rendelkezik, a súlya pedig 120 gramm, és ezzel minden kiterjedésében nagyobb, mint a korábbi S4 mini. A mérettel és a súllyal együtt szerencsére a pixelsűrűség is nőtt, egész pontosan 256 ppi-ről 326 ppi-re.

Nagyon jó hír, hogy a Galaxy S5 örökölte a nagy testvér víz- és porállóságát, azaz megkapta az IP67-es tanúsítványt. Érdekesség, hogy a microUSB portról eltűnt a külső védelem, de a Samsung valószínűleg megoldotta máshogy, hogy vízálló legyen.

samsung-galaxy-S5-mini-alul

Megmaradt a pontozott felületű bőr hátlap, az ezen található pulzusmérő, és a Home gombba épített ujjlenyomat-olvasót sem hagyták ki szerencsére. Bár tény, hogy ezek a szenzorok nem a legmegbízhatóbbak, és inkább csak arra jók, hogy felvágjunk velük.

samsung-galaxy-S5-mini

Hardver terén csak egy középkategóriás felszereltséget kapunk, hiszen a négymagos 1.4GHz-es Cortex-A7-es processzor azért nem egy erőgép. Persze a 720p-s kijelzőhöz nem is kell több, ráadásul kapunk mellé 1.5GB RAM-ot, ami azért nem olyan rossz.

A 16GB belső tárhely valószínűleg elég lesz, de akár bővítésre is van lehetőség MicroSD kártyával. A hátsó kamera 8 megapixeles, és LED villanót is kapott, elöl pedig egy 2.1 megapixeles szenzort találunk. Mindkettő full HD-ben rögzít videókat. Az akkumulátor kapacitása 2100mAh.

A Samsung Galaxy S5 Mini gyárilag Android 4.4-es rendszerrel jön, és megkapja az S5-ből ismert szoftveres extrákat. Ilyen például az Ultra Power Saving mód, amivel akár alacsony akkumulátor töltöttségnél is elég sokáig ki lehet még húzni, de hasznos lehet az S Health, a Private Mode és a Kids Mode is.

Az S5 Mini várhatóan augusztusban jelenik meg hazánkban, de az ára egyelőre ismeretlen.

Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid