Ingyen javítja a Xiaomi a frissítéssel téglásított Mi A3 készülékeket

0

A Xiaomi nemrég kiadott egy hibás frissítést a Mi A3 mobilok egy részére, amely gyakorlatilag használhatatlanná tette azokat. Azóta már leállították a folyamatot, az érintettek számára pedig ingyenes javítási lehetőséget kínál a gyártó.

A Xiaomi Mi A3 Android 11-es frissítésével volt a gond, több felhasználó is arról számolt be, hogy a telepítés után nem kapcsolt be a telefonjuk.

A Xiaomi leállította a frissítéseket, és reagált a hibára. Az alábbi közleményt adták ki:

We are aware of the issue on some Mi A3 devices following a recent Android 11 update. We have since halted the rollout.

We kindly request users who experience this issue to visit any of the 2,000 plus service centers across the country nearer to you where a solution will be provided for free unconditionally (within or beyond warranty).

We regret the inconvenience this has brought about. As a brand committed to offering the best possible user experience, we will continuously improve our products and services.

Röviden arról van szó, hogy akinek meghalt a mobilja a frissítés után, annak ingyenesen javítják, akkor is, ha már nem érvényes a garancia (nem szükséges semmilyen hardver csere, csak szoftveres javítás). Elvileg házilag is megoldható egyébként, de elég nehézkes, komolyabb hozzáértés szükséges.

Konkrét Magyarországra vonatkozó információnk egyelőre nincs, de ha érintett vagy, akkor érdemes felkeresni a hivatalos hazai képviseletet, akkor is, ha nem tőlük vásároltad a mobilt, a gyártó ugyanis (elvileg) mindenki számára biztosítja az ingyenes javítást.

A frissítést természetesen azonnal leállították, miután fény derült a hibára. Azt nem tudni, hogy mennyi érintett lehet, de valószínűleg első körben csak kisebb számú felhasználónál vált elérhetővé az új rendszer, ami a hibát okozta.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid