Innen ered a Samsung neve!

0

Nap mint nap találkozunk a márkanevekkel, de vajon eszünkbe jut-e, hogy valójában milyen mögöttes tartalommal rendelkezik vagy épp miért úgy hívják ahogy?!

Ebben a cikkünkben a Samsung márkanév eredetét vizsgáljuk. Bizonyára nem mondunk újdonságot azzal, hogy a céget Dél-Koreában, Taegu-ban alapították, ezért a megoldás is koreaiul keresendő. A cég neve a „Sam” és „Sung” szavak összeolvasztásából született, ami három csillagot jelent. Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy ez egy önértékelés a hoteleknél vagy éttermeknél már megszokott csillagok alapján, tisztáznunk kell, hogy a cég ezzel nem egy középkategóriás gyártóként helyezi el magát a piacon. A három a koreai nemzet kedvenc száma, ami a nagyságot, hatalmasságot szimbolizálja, míg a csillagok a végtelenséget jelentik. Szóval igenis nagyratörő nevet adtak neki az alapítók. A régebbi logók is a három csillag mintázatot követik, de a mostanában ismert kék ovális szintén üzenetet hordoz. A kék ovális a világ és az univerzum színpadát jelképezi, valamint a már majdnem kilógó első és utolsó betű azt szimbolizálják, hogy minden rajtuk keresztül áramlik a technológia világban.

samsung-logo-history

A Samsung logó változása

Nos, nagy célokat tűztek ki, melyek elérése talán nem is kérdés az alábbi tényeket tekintve: Dél-Korea GDP-jének közel 20%-át a Samsung termeli, 2009-ben a világ első számú technológiaipari cége volt, 2012-ben az Apple mögött a második megelőzve ezzel többek között a HP-t, az IBM-et és a Microsoftot is. Valamint a nem csak tech cégeket számláló Fortune 500-as listáján a 14. helyen szerepelt 2013-ban.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid