INSE S6P Pro vezeték nélküli porszívó teszt – Egyszerű és nagyszerű

0

Az INSE S6P Pro olyan 10 az 1-ben vezeték nélküli porszívó, amely 5 lépcsős szűrőrendszerrel, nagy szívóerővel, elképesztően hosszú üzemidővel és rengeteg plusz kiegészítővel rendelkezik, vagyis egy széleskörűen használható univerzális takarítóeszköz, amely nem akar többnek látszani, mint ami.

 • Az INSE S6P Pro 10 az 1-ben vezeték nélküli porszívó beszerzéséhez a BGXIFD152 kuponkód használatával 173,39 dollárra lesz szükségünk, ami 66 ezer forint.
 • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 munkanapon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! Karácsony előtt a rendelések kiszállítási ideje megnőhet! A megadott kuponkód 2023 január 31-ig érvényes.

Bevezető, tartozékok

A takarítás nem a legkedveltebb időtöltés, de egyértelműen elkerülhetetlen. Egy jó porszívó gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a ház takarítását, ezáltal kevesebb időt pazarlunk el a takarítással, és így nagyobb szabadságot kapunk más dolgokra. Új tesztalanyunk gyártója az INSE, amely egy új márka a Kínából származó vezeték nélküli porszívók színpadán, és jó eséllyel pályázik egy hosszútávú szerződésre a lakásunk tisztántartására.

A céget 2019 végén alapította egy fiatalokból álló csapat, ők korábban a világ három legnagyobb tisztítóeszköz-márkájának dolgoztak. A törzstagok tapasztalt termékmenedzserekből, kutatás-fejlesztési mérnökökből és gyártási szakértőkből állnak. Első terméküket 2020-ban – a Covid-19 járvány csúcsidőszakában – dobták piacra, azóta több mint 8 millió darab INSE márkanévvel ellátott porszívót adtak el szerte a világban. Ezzel a teljesítménnyel a két egymást követő évben a leggyorsabban növekvő márka lett az összes többi észak-amerikai e-kereskedelmi platform között. Igazából ezek a gyártói oldalon szereplő információk senkit sem érdekelnek, de mégis csak illik bemutatni valamilyen szinten egy hazákban tök ismeretlen gyártót egy róluk szóló terméktesztben.

Az INSE S6P Pro meglepően kis dobozba érkezett, amelyen láthatjuk a porszívó képét, a cég logóját, a modell nevét és a főbb jellemzőket. A pakk belsejében nagyon ügyesen, két sorba, egy szivacsággyal elválasztva rendezték az S6P Pro minden tartozékát.

A csomag mindent tartalmaz, amire egy háziasszony szíve vágyik – mármint takarítás ügyileg -, nézzük is meg:

 • INSE S6P Pro porszívó
 • állítható hosszúságú alumínium hosszabbító cső
 • flexibilis tömlő (a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához)
 • motoros fej a szőnyegtisztító kefével + padlótisztító hengerkefe
 • atkaeltávolító motoros fej
 • vékonyított résszívó fej
 • 2 az 1-ben kefés fej
 • falra szerelhető tároló a hozzá való tiplikkel, csavarokkal
 • tisztító kefe
 • tartalék HEPA szűrő
 • tartalék akkumulátor
 • kellékek tárolására szolgáló táska
 • EU szabványos töltőfej
 • felhasználó utasítás és gyors üzembehelyezési útmutató

A vastagon kiemelt tartozékok komoly extrák, nagyon kevés – vagy inkább egyetlen -, gyártó sem ad ennyi mindent ezen az áron. Ha esetleg mégis, akkor tuti, hogy elrontják az összképet például egy nem állítható hosszúságú hosszabbító csővel.

Kialakítás, tesztüzem

Az akkumulátorral ellátott porszívó testének súlya 1570 gramm, ami nem éppen könnyű, de ettől függetlenül a gépet kézi és normál porszívóként is használhatjuk. A kialakítás vagy inkább használhatóság szempontjából határozottan jó, hogy a legnehezebb pont, az eltávolítható akkumulátor hátra került, így ideális a súlyelosztás.

A babakék színű készülékház összeszerelési minősége rendben van, a felhasznált műanyagon azonban érződik az olcsóság szaga. Szóval a vitrinbe nem raknánk ki – na de nem is erre készült -, és ettől függetlenül a mindennapos strapát jó eséllyel bírni fogja a szerkezet.

A géptest kinézetre hasonlít valamiféle futurisztikus szuperfegyverre – a gyerkőcök előszeretettel lövöldöznek vele lézerfegyverként -, mi azonban az idegen életformák helyett a kosz ellen vetettük be. A test felső részén kapott helyet a 265 watt teljesítményű kefe nélküli motor, amely 90000 fordulat/perc melletti 23000 Pa-os (120 AW) szívóerőre képes, ami már tényleg mindenre elég. A motor egy új konstrukció, 2022-ben, azaz idén kapott az alap 250 wattos egység egy 15 wattos gyári teljesítménynövelést.

A porszívó meghatározó eleme a portartály és a szűrési technológia. Az előbbi, vagyis a porgyűjtő 1,2 literes, ami jóval nagyobb, mint azt a vetélytársaknál megszoktunk, szóval fér bele ,,dzsuva” rendesen. A tartály kiürítése gyorsan és egyszerűen, egyetlen kattintással elvégezhető, ez praktikus, okos és higiénikus megoldás. Sajnos azonban egybe van építve a géptesttel, így nem eltávolítható. Ez hiba – azért nem deal breaker -, de nehezebb így a porgyűjtő takarítása. Jobban szeretjük azt a megoldást, amikor a por eltávolítása után letekerjük a gyűjtő tartályt és folyóvízben elmossuk.

Az S6P Pro egy 5 lépcsős, teljesen zárt szűrőrendszerrel van felszerelve, ami felfogja a mikroszkopikus por 99,99%-át, ergo ,,hegyi levegő” áramlik ki a gépből. A méretes portartályban első körben a professzionális ciklonleválasztó technológia dolgozik, utána a rozsdamentes acél szűrő következik, majd a benne elhelyezett, Mesh filterrel körbevett HEPA szűrőn át áramlik a levegő a géptestben elhelyezett szivacsszűrőbe, ahonnan a levegőkilépő rácson át a szabadba távozik az átszűrt levegő. A szűrő részei folyó víz alatt moshatóak, kivéve persze a HEPA filtert, amit a mellékelt tisztitóeszközzel, illetve sűrített levegővel szoktunk kifújatni.

A géptest markolatán találjuk a bekapcsoló gombot, melyet egyszer meghúzva 12000 Pa-os, másodjára pedig 23000 Pa-os (120 AW) szívóerővel porszívózhatunk. A ravasz ismételt meghúzásával leállíthatjuk a masinát. Szerencsére tisztítás közben nem kell nyomva tartani a (kis) ravaszt, aminek nagyon örültünk.

Az akkumulátor töltöttségéről a kályhaezüst színű felületen elhelyezett 3 darab LED csík ad hozzávetőleges (33% lépcsőben) tájékoztatást. Találunk itt még – teljesen feleslegesen – egy +/- jelet, mellyel a kétféle erősségi fokozat választható ki, csakúgy, mint az előbb említett bekapcsoló gombbal.

Az INSE S6P Pro 10 az 1-ben vezeték nélküli porszívó, vagyis kézi és normál porszívóként 10 féle kombinációban használhatjuk. A kiegészítők közül valószínűleg a 15 watt teljesítményű motoros fej, amelyhez van külön padló- és szőnyegtisztító kefe, lesz a legtöbbet használt komponens. A nagyméretű kerekekkel és csuklós mechanizmussal ellátott fejjel nagyon könnyen lehet manőverezni a bútorok között, plusz még LED világítás is van rajta, ami bútorok alatti takarításkor igencsak hasznosnak bizonyul.

Kevesebbszer használt, de annál értékesebb a szintén 15 wattos atkaeltávolító motoros fej, mely az allergiások legjobb barátja lesz rövid időn belül, ez tuti. A házipor-atka sajnos minden háztartásban megtalálható, a kárpitozott felületek, mint például ülőgarnitúra, matrac, ágynemű stb. az élőhelyük. Az ebben lévő hengerkefe gyorsabban forog, mint a szőnyeg- és padlótisztítóban lévő. Agresszívebben rezgeti a felületeket, így fellazítja a port és eltávolítja mindazt, ami nem oda való, bye-bye poratka.

A résszívó fejről és a 2 az 1-ben kefés fejről sok mindent nem lehet elmondani. Az előbbit a szűk helyeken való takarításra, az utóbbit pedig íróasztal, billentyűzeteteket stb. tisztítására használtuk.

A hosszabbításhoz egy négy fokozatban állítható, alumínium hosszabbító cső és egy flexibilis tömlő lesz segítségünkre. Aki már próbált autót takarítani ehhez hasonló porszívóval, az a káromkodás helyet most vigyorogni fog, mert bizony nincs szükség ,,nőgyógyász” kezekre, a legszűkebb, legeldugottabb helyekre is könnyedén bedughatjuk a végét – itt a résszívó fejre tessék gondolni – különösebb bűvészmutatvány nélkül a flexibilis hosszabbító tömlővel.

Az energiát az S6P Pro egy 8 cellás, 2500 mAh-s, Li-ion akkumulátorból nyeri, melyből két darab jár a gyári csomagban. A gyártó állítása szerint 12-20 percig működik nagy teljesítményű módban, 30-40 percig pedig alacsony, 12000 Pa-os szívóerőn. Nálunk maxi gázon 18 perc után kapcsolt ki a gép, szóval hihető az INSE által megadott érték. Vegyes használattal, szőnyegeknél max szívóerővel, kemény felületeknél pedig a gyengébb módban használva 25-30 percig sikerült tologatni a porszívót egy feltöltéssel, ja és mindezt szorozzuk meg kettővel a pótakkumulátor miatt. Az üzemidővel nem lesz gondunk, az fix, ellenben egy akkumulátor teljes feltöltéséhez 5,5 óra kell – ami nem kevés -, de ez amúgy teljesen általános, itt nincs olyan gyorstöltés, mint a jobbfajta telefonoknál.

Összegzés, ár

Az INSE S6P Pro egy kompakt 10 az 1-ben vezeték nélküli porszívó, amely kézi és normál porszívóként egyaránt használható. Nem kell konnektortól-konnektorig járni, hosszabbítóval bajlódni, csak egy gombnyomás és indulhat is a móka. A nehezen hozzáférhető helyeken sem gond a tisztítás a különböző fejeknek és hosszabbító száraknak köszönhetően.

A pluszban kapott tartalék HEPA szűrő és akkumulátor örömteli hír, ahogyan a falra szerelhető konzol is, mellyel az eszköz tárolása nagyon praktikusan és helytakarékosan megoldható a lakásban.

A LED-es világítással ellátott szőnyeg- és padlótisztító motoros fej 90 fokkal fel és le, valamint 150 fokkal oldalra forgatható, így a bútorok közötti, alatti takarításkor nagyon szépen lehet manőverezni vele. Az atkaeltávolító motoros fej, a résszívó és a 2 az 1-ben kefés fej szintén széleskörű használhatóságot eredményeznek, a nehezen hozzáférhető helyeken sem gond a tisztítás a különböző fejeknek köszönhetően. A 4 hosszúsági fokozatban állítható hosszabbító cső remek, de még inkább a flexibilis cső – nem is értjük, miért nem adnak ilyet minden vezeték nélküli porszívóhoz -, ez igen hasznos tud lenni például autó takarítás közben. Az ötlépcsős szűrőrendszer valóban megakadályozza, hogy az apróbb, mikroszkopikus méretű szennyeződések visszajussanak a levegőbe porszívózás közben. Az allergiások számára is sokkal elviselhetőbb lesz ezáltal az otthon levegője. A 23000 Pa-os maximális szívóerőn mért 70 decibeles zajterhelés jó értéknek számít, csakúgy mint a porgyűjtő tartály 1,2 literes űrtartalma. Az üzemidő alapból sem rossz, két akkumulátorral meg pláne nem az.

Negatívumként a tisztításhoz nem eltávolítható porgyűjtő tartályt és a hosszú töltési időt tudjuk felhozni. Bele lehet még kötni az anyaghasználatba, de ez a használhatóságot, élettartamot nem befolyásolja hátrányosan, csak láttunk már jobb anyagokból építkező modernizált boszorkány seprűt, igaz, jóval drágábban.

Az INSE S6P Pro 10 az 1-ben vezeték nélküli porszívó beszerzéséhez a BGXIFD152 kuponkód használatával 173,39 dollárra lesz szükségünk, ami 66 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 munkanapon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! Karácsony előtt a rendelések kiszállítási ideje megnőhet! A megadott kuponkód 2023 január 31-ig érvényes.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid