iPhone X-szerű kivágással jöhet a következő Huawei csúcsmobil

0

Érdekes részletek derültek ki a Huawei terveiről, amelyek szerint egy szigetszerű kivágást kaphat a gyártó egyik új csúcsmodelljének kijelzője.

Mindez nem csak kósza pletyka, elég valósnak tűnik az alapja, ugyanis az XDA Developers fórum egyik fejlesztője talált árulkodó jeleket a Huawei hivatalos szoftverében. A rendszer boncolgatása során olyan rejtett megoldások kerültek elő, amelyek arra utalnak, hogy a vállalat egy már ismerős újítást vezethet be a közeljövőben.

A napvilágra került információk alapján egy lekerekített sarkú, szigetszerű kivágással ellátott megjelenítő támogatására készül fel a Huawei, sőt, még egy képet is láthatunk erről:

Ez alapján a kivágás kisebb, mint az iPhone X esetében, de nagyobb, mint az Essential Phone-nál.

A felbontás elvileg 2244 x 1080 pixel lesz összességében, a felső csonka sávot leszámítva pedig a hagyományos 2160×1080 képpontot kapjuk, tehát elvileg nem veszítünk semmit a kivágás miatt, csak lesz egy kis extra kijelző felül.

Az információt felfedező fejlesztő szerint azért kerültek bele a szoftver kódjába ezek az árulkodó részletek, mert a Huawei már javában teszteli, hogy hogyan működne a felülete egy ilyen típusú kijelző esetében. Az is lehetséges, hogy a Huawei P11 ilyen megoldással jön, de persze erre azért még ne vegyen senki mérget.

Forrás: XDA, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid