Itt a még erősebb Gorilla Glass 4!

2

A Corning által a minap került bemutatásra a mobiltelefonok kijelzőjét védő legújabb fejlesztés, a Gorilla Glass 4.

Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy okostelefonja egy hirtelen mozdulat miatt a betonon landolt, és kijelzőjén “pókhálók” jelentek meg? Erre a problémára ad választ a jövőben a Gorilla Glass negyedik generációja, amely – a fejlesztők szerint – kétszer ellenállóbb, mint a konkurens gyártók megoldásai.

Gorilla-Glass-3

A karcokat eddig is nagyon jól bírta a Gorilla Glass, az új fejlesztés révén azonban az eséseket is nagyobb számban éli majd túl. És nem csak erősebb lett az új üveg, hanem vékonyabb is, hiszen míg a 3-as Gorilla Glass 0.7 mm-es volt, addig az utódja már csak 0.4 mm. A jövő kijelzői tehát úgy lesznek strapabíróbbak, hogy közben nem vastagodnak.

A tesztelés során a fő szempont az életszerű helyzetekből adódó ütődések szimulálása volt, ennek eredményét láthatjuk az alábbi videón:

2007 óta összesen 3 milliárd eszközre került Gorilla Glass védelem, ami 1395 különféle készüléket jelent. Nem kétséges tehát, hogy hatalmas siker lett a Corning fejlesztése. A 4-es sorozat első darabjai valamikor jövő év elején kerülhetnek beépítésre az első modellekbe.

Corning

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ferenczi Ákos

Sziasztok! 2010-ben lett meg az első Androidos telefonom, azóta tart a töretlen szerelmem a zöld robotos kütyük iránt. Mindig igyekeztem, hogy csúcskategóriás vagy legalábbis ahhoz közeli telefonom legyen. Idén novemberben jelentkeztem játék tesztelőnek az oldalra, melyben jelenleg egy Sony Xperia Z1 nyújt segítséget nekem. Ha bárki úgy gondolja, hogy górcső alá vetetne egy játékot, ne habozzon, írjon rám bátran! Ákos

NapiDroid