Itt a Xiaomi Mi4, a világ leggyorsabb mobilja?!

8

Hivatalosan is bemutatták a Xiaomi Mi4-et, ami a kínai gyártó szerint a világ leggyorsabb okostelefonja lett. Erre egyelőre nincs bizonyíték, de kíváncsian várjuk majd az első teszteket.

A Xiaomi-t a kínai Apple-nek is hívják, és ez több okból is megállja a helyét. Egyrészt egy rendkívül népszerű márkáról van szó, ami hihetetlen gyorsasággal terjed, másrészt pedig elég sok dizájnelemet vesznek kölcsön az almás cégtől. A Mi4 is nagyon hasonlít az iPhone-ra, de azért közel sem egy olcsó másolatról van szó.

Xiaomi-Mi-4

A Xiaomi új csúcsmodellje egy 5 colos full HD-s kijelzőt kapott, ami ugyan kicsit elmarad a korábbi várakozásoktól, de erre sem lehet semmi panasz. A méret nagyon is ideális, felbontásból fölösleges lenne nagyobb, ráadásul elég vékony kávát kapunk, ami miatt viszonylag kompaktnak mondható a készülék.

Xiaomi-Mi-4-hands-on-2

A Xiaomi Mi4 lelkét a négymagos Snapdragon 801-es processzor adja, aminek a magjai nem kevesebb, mint 2.5GHz-es órajelen üzemelnek. Ehhez kapunk még 3GB RAM-ot is, ami szintén figyelemre méltó.

Xiaomi-Mi4

Egy ilyen brutális hardver elég sokat fogyaszt, de a Mi4 3080mAh-s akkumulátora is elég méretes, és egy töltéssel kihúzza másfél napig, ami egyáltalán nem rossz. Gyorstöltésre is lehetőségünk van, amivel kevesebb, mint egy óra alatt el lehet érni a 60%-os szintet.

Xiaomi-Mi-4-hands-on-1

Kamerák tekintetében is jól áll a Xiaomi újdonsága. A hátlapon egy 13 megapixeles f/1.8-as Sony IMX214 szenzort találunk, ami 4K-ban is képes videókat rögzíteni. Elöl sem lehet panasz, hiszen itt egy 8 megapixeles 80°-os nagylátószögű kamera foglal helyet, amivel tökéletes selfie-k  készíthetők.

Xiaomi-Mi-4-hands-on

Belső memória tekintetében kétféle változata van a készüléknek: az egyik 16GB, a másik pedig 64GB belső tárhellyel rendelkezik. Mindkettőn az Androidra épülő MIUI rendszer fut.

A Xiaomi Mi4 nagyon kedvező áron lesz kapható. A 16GB-os modell ára mindössze 320 dollárnak felel meg, a 64GB-osért pedig 400 dollárt kérnek. Ezek átszámolva 72 és 90 ezer Ft-ot jelentenek, de fölösleges örülni, hiszen egyelőre csak Kínában lehet majd megvásárolni a készüléket. A Xiaomi sem az USA-ban, sem Európában nem értékesít hivatalosan, tehát itt maximum jóval magasabb áron lehet majd megvenni a Mi4-et különböző viszonteladókon keresztül.

Xiaomi, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid