Itt az új Motorola Moto E – hatalmas siker lehet!

2

Hivatalosan is bemutatták az új Motorola Moto E-t, ami egy korrekt mobil lett, az ára viszont hihetetlenül olcsó! Nem lepődnénk meg, ha hatalmas sikereket érne el.

A Moto E egy egyszerű műanyag házzal rendelkezik, ami se nem jobb, se nem rosszabb egy átlagos belépő szintű készüléknél. A vastagsága 12.3 mm, de a széleken ez elvékonyodik, így tehát kicsit vékonyabbnak tűnik összességében. A dizájn egyébként hasonlít a korábbi Moto G és Moto X mobilokéhoz, legalábbis ezt az irányvonalat követi.

A kijelző mérete 4.3 col, ami manapság már igen kicsinek számít, de azért ne felejtsük el, hogy pár éve ez még óriási volt. A felbontás qHD, azaz 960×540 pixel, ami elsőre kevésnek hangzik, pedig egyáltalán nem az. Ehhez a mérethez bőven elég ennyi képpont, és legalább kevésbé kell hozzá erős hardver. A panel IPS, ami nagyon jó hír, így tehát összességében semmi panaszunk nem lehet a kijelzőre, főleg ha azt nézzük, hogy fillérekbe kerül majd a Moto E. És azt még nem is említettük, hogy karcmentes bevonatot kapott a kijelző.

Moto-E-Black-White-Combo-Large

Nagyon pozitív az Android 4.4-es szoftver, ráadásul a Motorola (Lenovo) garantálja a későbbi szoftverfrissítéseket még az alsó árkategóriás készülékek esetében is. És az igazat megvallva, ez nagyon ritka a mai gyártók esetében.

Az új Moto E-t a Snapdragon 200-as chipset hajtja, ami egy belépő szintű hardver. A processzor két darab 1.2GHz-es Cortex-A7-es maggal rendelkezik, a grafikai számításokért pedig az Andreno 302-es GPU felel. Ez így nem hangzik túl erősnek, és nem is az, de azért vígan elboldogul vele a készülék, főleg mivel a kijelző felbontása nem lett fölöslegesen nagy. Ráadásul nem mindenki igényli az erős hardvert, általános használatra pedig ez is bőven elég. Nagyon pozitív, hogy 1GB RAM-mal jön a készülék, ami még elég ritka a legalsó árkategóriában.

Moto-E-White-Shells-Large

A készülék egyetlen 5 megapixeles kamerával rendelkezik, amihez nincs LED villanó sem. Videót is csak 854×480-as felbontásban vehetünk fel, tehát elmarad a HD felbontás. Persze ez sem rossz, a legtöbben úgysem videóznak egy mobillal, szükség esetén pedig ez is elég lehet.

A Moto E-nek lesz sima és dualSIM-es változata is, és mindkettő támogatja az akár 21Mbps-os 3G sebességet. Van még egycsatornás Wifi, Bluetooth, GPS és rádió is. Az akkumulátor 1980mAh-s, ami azért nem hangzik olyan rosszul, és a Motorola szerint egy napot simán kibír majd.

A készülék megjelenése az elkövetkezendő hetekben várható, és az ára 30 ezer Ft környékén alakulhat majd, ami nagyon kedvező ahhoz képest, hogy egy kiegyensúlyozott képességekkel rendelkező okostelefont kapunk.

Phonearena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid