Itt vannak a Google Play Awards jelöltjei

0

A mountain view-i óriás a 2016-os Google I/O-n rendezi meg először a Play Awards névre hallgató díjátadót, amit akár az appok Oscarjának is nevezhetnénk. 

Az eseményen 10 kategóriában fogják díjazni a jelölteket, akiket a Google Play fejlesztői választottak ki. A Play Awardson az elmúlt 12 hónapban debütált, vagy ez idő alatt valamilyen nagymértékű frissítéssel ellátott alkalmazások indulhatnak.

Az első díj a Kiemelkedő startup névre hallgat. A jelöltek a Dubsmash, a Hopper, a Musical.ly, a Robinhood és a Vrse. Ezután a független (főleg játék) fejlesztők kerülnek középpontba a Kiemelkedő indie névre hallgató kategóriában. Jelöltek:  Alphabear,  Alto’s Adventure, Fast like a Fox, Neko Atsume: Kitty Collector és Prune. A Legjobb családi app díj szereplése nem meglepő, hisz ez a Play Áruházban is egy különálló szegmens, amire a Google mostanában kifejezetten odafigyel. (Card Wars – Adventure Time, LEGO Jurassic World, My Very Hungry Caterpillar, Thinkrolls2 és Toca Nature). A leginnovatívabb kategóriában a Fast like a FoxNYT VR, SmartNews, The Fabulous és a This War of Mine indul.

google play awards 1

Ezek után olyan kisebb kategóriák következnek, mint a Material Design legjobb használata (Bring!, Robinhood, The Fabulous, TodoistVevo) vagy a Google Play Szolgáltatások legjobb használata (Sea Battle 2, Table Tennis Touch, TapventuresTowerMadness 2, Zombie Highway 2). Sokkal érdekesebbek viszont a magyarra nehezen fordítható Early Adopter és Go Global névre hallgató díjak. Az előbbire olyan appokat jelöltek, amik valamilyen új technológiát elsőként alkalmaznak, míg utóbbi világszerte nagy népszerűségnek örvendő és kiemelkedő lokalizációval rendelkező applikációkat jelent. A jelöltek a Glide, Mechanic Escape, Minecraft: Story Mode, World Around Me, Zumper, valamint a Dragon Ball Z Dokkan BattleFreeletics Bodyweight, Memrise, Musixmatch és a Pokemon Shuffle Mobile.

google play awards 2

Zárásként jöjjenek a nagyágyúk, a Legjobb játék és a Legjobb app kategória indulói. A játékok közül az Alphabear, a Clash of Kings, a Clash Royale, a MARVEL Future Fight és a Star Wars: Galaxy of Heroes nyerte meg a fejlesztők tetszését. Végül, de nem utolsó sorban a BuzzFeed News, a Colorfy, a Houzz, a TuneIn Radio és a Yummly közül kikerül az az egy alkalmazás, amelyet az év legjobbjának fognak választani.

google play awards 3

A díjak átadására 2016. május 19-én kerül sor a Google éves I/O konferenciáján, ahol sok más bejelentés mellett a Play Awards győzteseiről is a lehull a lepel.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid