Jön a Firefox Rocket, a Mozilla új böngészője Androidra

0

A Mozilla elég sok újítást eszközölt az elmúlt időszakban, nemrég megújult a Firefox felülete, nyáron pedig megjelent a Firefox Focus, ami a privát böngészésre és a reklámblokkolásra helyezi a hangsúlyt. Most egy újabb androidos Mozilla böngésző bukkant fel, a Firefox Rocket.

A Firefox Rocket a Mozilla eddigi legtakarékosabb böngészője lehet, amelyet kifejezetten a fejlődő országokba szánnak. Az eddigi hírek szerint Indonézia a fő piac, és az a cél, hogy minél kisebb adathasználat mellett lehessen gyorsan böngészni, illetve hogy maga az app gyengébb telefonokon is elfusson.

Az új böngészőt tehát úgy kell elképzelni, mint egy butított “Lite” verziót. Az alkalmazásból kihagyták a tabokat a takarékosság jegyében, van viszont Turbo mód, ami tiltja a reklámokat és egyéb fölösleges dolgokat, így tovább gyorsítható a böngészés, és az adathasználat is csökken. Az is beállítható, hogy a képek ne töltődjenek le automatikusan, valamint az offline böngészés is elérhető.

A Firefox Rocket még béta állapotban van, és nem is érhető el hivatalosan sehol, de az APK-t már le lehet tölteni ezen a linken saját felelősségre.

via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid