Jönnek az olcsó ISOCELL Dual kamerák a Samsungtól

0

Nagyon jó hírünk van a mobilos fotózás szerelmeseinek. Hamarosan az alsó- és középkategóriás mobilokba is minőségi duál kamera kerülhet.

A Samsung eddig is kiváló képminőségű kamerákkal szerelte fel a felsőkategóriás telefonjait. Sajnos azonban az eléggé borsos ár sokak számára megnehezítette ezen telefonok beszerzését. A Samsung figyelt a vásárlói igényekre, és készítettek egy nagyszerű fejélesztést. A vadonatúj ISOCELL Dual szenzoroknak és a hozzájuk kapcsolódó szoftvernek köszönhetően most már az alacsonyabb kategóriás készülékekben is elérhető lesz a minőségi duál kamera.

Az ISOCELL szenzorok költséghatékonyak, így a telefon gyártási költségeinek alacsonyan tartása mellett egyszerre két kamerát szerelhetnek a gyártók a mobilokba. A gyártók? Igen, a Samsung ugyanis nem kizárólag saját magának fejlesztette az újítást, hanem más gyártók számára is elérhetővé teszi az.

Kétfajta megoldással is készült a Samsung, az egyikben egy 13 és egy 5 MP-es szenzor dolgozik össze, és itt a második a mélységérzékelésre szolgál, így elmosódott hátterű (bokeh) portréfotókat lőhetünk. A másik verziónál két darab 8 MP-es egységet kapunk, amelyek együtt dolgozva kevés fénynél is jó képeket készítenek majd (low-light shooting, LLS).

Bár az újításokat csak nemrég jelentették be, reméljük villámgyorsan elterjednek a piacon, és mihamarabb ki is próbálhatjuk őket.

Nektek mi a véleményetek? Megéri duál kamerát szerelni a mobilokba vagy felesleges?

Forrás: AndroidCommunity

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid