Jövőre jöhetnek az 5G-s Samsung csúcsmobilok

0

Nemrég zárult le a CES expó, ahol sok érdekességet bemutattak, de az igazán komoly újításokat nem láthatta a nagyközönség, ugyanis sok mindent csak zárt ajtók mögött demonstráltak az iparág képviselőinek. Ilyen például a Samsung első 5G modemje.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy egy zártkörű eseményen megmutatták a Samsung hajlítható telefonját, most pedig egy dél-koreai lap azt írja, hogy egy 5G modemet is elhozott a gyártó az eseményre.

Business Korea szerint az első Exynos 5G modem már ebben az évben hivatalosan bemutatkozik, és jövőre válhat elérhetővé. Biztosat persze még nem tudunk, de nagy az esély rá, hogy ez már belekerül a Samsung következő Exynos csúcslapkájába, így akár már a 2019-ben érkező Galaxy S10 is támogathatja az 5G hálózatokat.

Állítólag 5 Gbps-os elméleti letöltési sebességre képes az új modem, ami elég nagy előrelépés a jelenlegi csúcsmobilokhoz képest, amelyek legfeljebb 1.2 Gbps-ot tudnak.

Persze az 5G hálózatok révén akár a 20 Gbps-os sebesség is lehetővé válik a jövőben, de ezek jelentős elterjedése csak 2020-tól várható.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid