Kamerák nélküli okostelefont mutattak be

0

Az adatvédelmet helyezi a középpontba a nemrég bemutatott Benco V80s okostelefon, ami Android 11 rendszerrel érkezik, és rendhagyó módon nincs rajta egyetlen kamera sem.

A Benco V80s egy belépőszintű kínai mobil 6,5 colos, HD+ felbontású IPS kijelzővel, Unisoc SC9863A processzorral és 5000 mAh-s akkumulátorral.

A telefonban változattól függően 3 vagy 4 GB RAM található, a tárhely pedig lehet 32 vagy 64 GB-os, bővítési lehetőséggel. A mobil támogatja a 4G hálózatokat, akár két SIM kártyával is, ugyanis duál SIM-es.

A készülék hátlapján találunk egy ujjlenyomat-olvasót, valami viszont hiányzik: a kamera. A mobilra egy darab sem került, ami elég szokatlan manapság. Ami még furcsább, az kijelzőben lévő csepp alakú bevágás, ennek nagyon úgy néz ki, hogy semmi szerepe nincs. Lehetséges, hogy csak ilyen paneleket tudott olcsón beszerezni a gyártó, vagy esetleg valamilyen felmaradt készletet kellett elhasználni? (Frissítés: a telefonnak van egy normál, kamerákkal felszerelt változata is, a Benco V80, ennek a kijelzőjét kapta a V80s, ezért maradhatott a notch, de a szenzort kivették belőle.)

Egyébként nem csak kamera, hanem GPS sincs a mobilban, ezeken kívül azonban semmilyen extra adatvédelmi fejlesztésről nem tudunk, tehát nincs spéci szoftver vagy ilyesmi, normál Android 11 fut a készüléken. Az ár sajnos még nem ismert, és az sem derült ki, hogy mely országokban lesz kapható a Benco V80s.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid