Kávébizniszbe kezd a Huawei

0

A Huawei egy kávéval kapcsolatos védjegy regisztrációját indította el Kínában, ami arra enged következtetni, hogy a vállalat szélesíteni szeretné a tevékenységi köreit.

A levédetni kívánt kifejezés magyarra fordítva nagyjából ezt jelenti:

“Egy csésze kávé elnyeli a kozmikus energiát”

Ez önmagában még nem árul el sok mindent a Huawei terveiről, de szerencsére vannak más hírek is, egy friss jelentés szerint ugyanis a vállalat több, mint 100 kávézót szeretne nyitni Shanghajban.

Ezek a kávézók nem azt a célt szolgálják majd, hogy kompenzálják a vállalat okostelefonokból származó csökkenő bevételeit, hanem sokkal inkább közösségi térként fognak funkcionálni, amelyek bevonzzák a fiatalabb generációkat. A Huawei célja, hogy egy kellemes légkört teremtsen a részben külföldi tudósoknak, mérnököknek, akik így szívesebben dolgoznak majd náluk.

Egyébként a Huawei alapírója, Ren Zengfei rajong a kávézásért, íme egy idézet tőle, ami egy tavalyi cikkben jelent meg:

“Együtt ülve egy kávé mellett és beszélgetve új ötletek születnek. Néhány dolog, amit eddig nem akartál megérteni, hirtelen megvilágosodnak. [ …] Ez a kávébefektetés értéke. A híres filozófus, Szókratész nem írt, egész nap csak beszélgetett az emberekkel, és mások voltak azok, akik rögzítették gondolatait, és létrehozták a görög kultúrát.”

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid