Így készíts saját, testreszabott böngészőt Androidra

2

A Maxthon böngészőt sokan ismerik, arról azonban már kevesebben tudnak, hogy akár testreszabott külsővel is használhatják az alkalmazást.

maxthon-browser-mobile

Erre a weblapra kattintva elkezdhetjük a saját ízlésünknek megfelelő webböngésző elkészítését. Fontos, hogy az oldal tud magyarul is, így még angoltudás sem szükséges hozzá.

Ilyen az alapértelmezett kezdőképernyő. Ezt bármilyen képre lecserélhetjük.

Ilyen az alapértelmezett kezdőképernyő. Ezt bármilyen képre lecserélhetjük.

Mindössze 5 lépésből áll a folyamat, amelynek végére már az e-mail címünkön van a magunk által konfigurált alkalmazás. A lépéseket a Maxthon weboldalán is megtaláljuk:

  1. Add meg a böngésző nevét: maximum 14 karakterből állhat, melyben lehetnek angol és orosz betűk, számok és szóközök. Így evidens, hogy magyar ékezetes betűket és speciális karaktereket nem adhatunk meg.
  2. Töltsd fel a böngészőikont: használhatjuk az alapértelmezettet, vagy tölthetünk fel saját ikont. Az ikon lehet .JGP vagy .PNG formátumú, de 72 x 72 pixelesnek kell lennie és a mérete nem lehet nagyobb 50 kb-nál.
  3. Add meg a böngésződ kezdőoldalát: itt is használhatjuk az alapértelmezett beállítást vagy megadhatunk bármilyen URL-t.
  4. Töltsd fel a saját kezdőképernyőd: a böngésző indulásakor jelenik meg. Szintén lehet használni az alapértelmezett képet vagy tölthetünk fel sajátot. Ennek .JPG vagy .PNG formátumúnak, 480 x 800 pixel felbontásúnak és maximum 500 kb-osnak kell lennie.
  5. Add meg az e-mail címed: a megadott e-mail címre küldi az alkalmazás letöltőlinkjét. (Ha nem találod meg, akkor nézd meg a spamok között).

Az e-mail címre való elküldés után két lehetséges út van: az egyik, hogy mobilon letöltjük az apk-t az e-mailből és telepítjük, a másik, hogy számítógépen töltjük le, majd áthelyezzük a készülékre (USB, WiFi vagy Bluetooth segítségével), és ezután telepítjük.

Ha nem kívánunk egyedi kinézetet használni, akkor itt a Maxthon böngésző alapváltozata, amely ingyenesen elérhető a Play Áruházból.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Informatikus, vagy valami olyasmi

NapiDroid