Két remek funkcióval bővül a Facebook Messenger

0

A Facebook szerint már 900 millióan használják aktívan a Messengert, ami hamarosan hirdetésekkel bővülhet, hiszen valahogy pénzt kell csinálni belőle, de szerencsére most nem erről van szó. Két olyan funkcióról szereztünk tudomást, amik kifejezetten hasznosak lehetnek.

Az egyik újítás, hogy hamarosan mindenki választhat magának egy egyedi felhasználói nevet a Messengeren belül, így ha keresünk valakit, és több ugyanolyan nevű személy is van, akkor ezzel egyértelmű lesz az azonosítás. Ráadásul minden usernévhez tartozik majd egy egyedi link is (m.me/usernev), amire kattintva azonnal elindul egy csevegés az illetővel. Ha elküldjük a saját linkünket valakinek például emailben, akkor a másik személy könnyedén kapcsolatba léphet velünk a Messengeren.

messenger-kod-es-usernev

A felhasználói név mellett mindenkihez rendelnek majd egy egyedi, szkennelhető ábrát, ami hasonlóképpen működik majd, mint egy QR-kód, itt azonban egy körkörös vonalakból álló képről van szó, ami a profilkép körül jelenik meg. Ezt egy másik mobilról beszkennelve elindul egy csevegés a két fél között. Ha például megismerkedünk valakivel egy rendezvényen, egy könyvtárban vagy netán egy buliban, akkor így sokkal könnyebben meg lehet találni egymás profilját, nem kell átgörgetni a rengeteg egyező nevű személyen.

forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid