Kiderültek az Android 9.0 főbb újításai

0

Bár még csak alig több mint a készülékek 1%-ára jutott el az Oreó, már meg is érkeztek az első konkrétabb információk a következő főverzióról, ami jelenleg csak Android P néven ismert, de minden bizonnyal a 9.0 verziószámot kapja.

Az Android Oreo dizájnja nagyon keveset változott a Nougathoz képest, sőt, az igazat megvallva már az Android 5.0 óta nem volt gyökeres átalakulás, ekkor debütált ugyanis a Material Design felület. A Bloomberg információi szerint az Android P viszont radikális változásokat hoz majd ezen a téren, egy teljesen átszabott kinézetet kaphatunk.

A másik érdekes újítás, ami talán sokakban ellenérzést vált majd ki, hogy az Android P már gyárilag támogatni fogja a kivágott kijelzőket. Tetszik vagy sem, az Apple trendet teremtett, és egyre több androidos gyártó áll elő hasonló megoldással, így a Google-nek is lépnie kell.

Más új, szokatlan kijelzőformátumokat is natívan támogat majd a következő Android, például a különféle dupla képernyős megoldásokat, illetve az összehajtható kijelzős telefonokat.

Koncepció

A mostaninál is nagyobb szerepet fog kapni a Google Asszisztens, és lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy integrálják ezt az alkalmazásaikba. Szó esett még javuló üzemidőről is, és persze további újításokra is számítunk.

Az Android P-t valamikor májusban leplezheti le a Google, de az is lehet, hogy már hamarabb kiadják az első fejlesztői előzetest.

Forrás: Bloomberg

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid