Kiválóra értékelték az iPhone 15 Pro Max kameráit, de a Huawei mobilját így sem tudta beelőzni

0

Túlmelegedési problémák és tartóssággal kapcsolatos aggodalmak árnyékolják be valamennyire iPhone 15 Pro modellek megjelenését, de a kamerákra nem igazán lehet panaszuk a felhasználóknak. Nemrég kijött a DxOMark értékelése is, és majdnem a toplista élére került a Pro Max, a Huawei zászlóshajóját azonban nem sikerült megelőzni, így elmaradt a trónfosztás.

Az iPhone 15 Pro Max hátlapi kameráit összességében 154 pontra értékelte a DxOMark csapata, ebben már a fotós és a videós eredmény is benne van. Ez a második helyre volt elegendő, a Huawei P60 Pro ugyanis  korábban 156 ponttal zárta a tesztet. Íme az aktuális toplista:

Az Apple és a Huawei csúcsmodelljén kívül csak két Oppo telefon, az X6 és az X6 Pro, valamint a Honor Magic 5 Pro tudta megütni a 150 pontos szintet, persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a további helyezetteknek rossz lenne a kamerája.

Visszatérve az iPhone 15 Pro Max-ra, a DxOMark pozitívumként értékelte a kiemelkedő HDR képességeket fotóknál és videóknál, a kiváló portréfotókat, a fotók azonnali elkészülését (zero shutter lag), az új, hosszabb távú zoom kamerát és a remek bokeh effektet (háttér elhomályosítás), ami utólag is állítható, amikor már elkészült a kép.

Vannak azonban hátulütői is az új Apple csúcsmodellnek, a 3x és 5x közötti zoom tartományban sokkal gyengébb képeket kapunk, mint eddig, hiszen ilyenkor a fő kamera képébe nagyít bele a telefon digitálisan, illetve úgy általánosságban elég lassan készülnek el a képek rosszabb fényviszonyok esetén. A HDR képek kizárólag más Apple eszközökön nézhetők vissza rendesen, az ökoszisztémán kívül már nem, illetve a vállalat által beharangozott “7 profi lencse” totál kamu, hiszen ebből négyet a fő kamerával valósítanak meg a kép kivágásával (így a valódi gyújtótávolság nem változik).

Ami pedig a Huawei P60 Prót illeti, hiába ez most a legjobb kamerás telefon (legalábbis a DxOMark szerint), a Google-alkalmazások és az 5G hiánya eléggé beárnyékolják a karrierjét, így sajnos nem valódi alternatíva az európai vásárlók többségének. Ha valakinek elsődleges fontosságú a jó kamerarendszer, és az Android vonalon szeretne maradni, akkor választhatja a Honor Magic 5 Prót, a Pixel 7 Prót vagy a Samsung Galaxy S23 Ultrát, ezekkel sem igazán lehet mellélőni.

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid