Kör alakú okostelefont mutattak be

1

Nem olvastad félre, tényleg egy teljesen kör alakú mobilról van szó, ami még idén megjelenik Japánban. A készülék nem csak meghökkentő, de rendkívül innovatív is. Nézzük, hogy miket tud!

A Runcible nevű készülék első példányait a nemrég befejeződött barcelonai MWC kiállításon mutatták be. Ezek ugyan még csak prototípusok, de már teljes funkcionalitással rendelkeznek.

runcible-kerek-okostelefon

Nemcsak maga a készülék kerek, hanem a kijelző is. Ez leginkább néhány okosórából lehet ismerős, de mobilban eddig nem igazán láthattunk hasonlót. Az egész kicsit olyan mint egy zsebóra, és kétségtelenül hangsúlyos funkció az idő kijelzése, de azért mást is tud a Runcible. Egy Firefox OS-t futtató okostelefonról van szó, amin működnek a legfontosabb alkalmazások.

Egy kamerát is kapunk, ami a hátoldal középpontjában helyezkedik el. A felbontása egyelőre ismeretlen, de érdekes módon kör alakú képeket készít. A zoomoláshoz pedig elég csak a készüléket elforgatnunk, mintha egy profi gép objektívjén állítanánk. A hátlap egyébként valódi fából készült, ami elég kellemes, prémium hatást ad a mobilnak.

runcible-kerek-okostelefon-2

Érdekesség még, hogy a készüléket nem fogjuk telefonálás céljából a fülünkhöz emelni, mivel nincs rajta erre alkalmas hangszóró és mikrofon. Ez a funkció csak külön headset segítségével valósítható meg.

A Runcible az év végén jelenik meg Japánban, az ára pedig 600 dollárnak felel majd meg, ami nem olcsó, de egy ilyen különleges mobilnál ez nem is igazán mérvadó.

források: Cnet, Index.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid