Kospet Magic teszt – Csajos okosóra 5 ezer Ft-ért

0

A Kospet Magic okosóra egy igazi csajos, aktivitásmérő sportóra, amely egész jól áll kedvesünk kezén, és nem kerül egy vagyonba, sőt, meglepően olcsó.

A Kospet Magic egy elegáns megjelenésű, minimalista kialakítású sportóra, amely rengeteg funkciót kínál filléres áron. A klasszikus megjelenést a középre helyezett gomb is erősíti. A 45 x 45 x 10,8 milliméteres dimenziókhoz mindösszesen 35 grammos tömeg társul. A műanyag óratest összeszerelési minősége rendben van. Az óra szíja jó minőségű, hipoallergén szilikonból készült, így vélhetően senkiből nem fog allergiás reakciókat kiváltani. A gyors zárral rögzített, 22 milliméteres, cserélhető szíj jól igazodik a csuklóhoz.

Ahogyan az óra, úgy a csomagolás és annak tatalma sincs túlmisztifikálva. A felnyitható tetejű POGO-tűs USB töltőbölcső és az angol nyelvű használati utasítás mellé egy kijelzővédő fóliával is megörvendeztetett bennünket a gyártó.

A kerek óradizájn ellenére az 1,3 hüvelykes, 240×240 pixel felbontású TFT kijelző négyzet alakú. Erős napsütésben maximális fényerő alatt egy picivel is egészen jól látható a megjelenítő tartalma. A kijelző egypontos érintőképernyő, azaz a képernyő alsó részén, középen egy pontban érzékel. A működése pofon egyszerű, az érintő ponton az ujjunkat jobbra-balra húzva lépkedhetünk a menüben, nyomva tartva pedig az aktuális menübe léphetünk. A visszalépés, illetve a fő oldalra ugrás az oldalsó nyomógombbal történik.

A műanyag hátlapon a töltő csatlakozási pontjait és a pulzusmérő szenzort találjuk, meg némi felesleges feliratot.

A készülék beüzemelése roppant egyszerű, csak kapcsoljuk be a telefonon a Bluetooth-t és iOS esetében az App Store, Android telefon használatakor a Play Áruházból töltsük le a Da Fit appot. A Profil fülön állítsuk be személyes adatainkat, majd a következő lapon adjuk hozzá az eszközt. A kapcsolat 4.0 verziószámú Bluetooth-on keresztül valósul meg.

Az első fülön a lépés, az alvásfigyelés, a pulzusmérés, a vérnyomás, a véroxigén-szint és a sporttevékenységek eredményeit nézhetjük meg. Az aktivitás mérése mellett jelzi a párosított okostelefonunkra érkező bejövő hívásokat, üzeneteket, valamint a kamerát és a zenelejátszót is vezérelhetjük vele. Beérkező híváskor rezgéssel és névkijelzéssel jelez (ékezetes betűk megjelennek). A bejövő üzeneteket, értesítéseket kijelzi, és részben el is lehet őket olvasni.

Legnagyobb meglepetésemre a pulzus és a vérnyomás értékek nagyon közel járnak a valósághoz, legalább is a felkaros pulzusmérővel is hasonló értékeket mértem. Az alvás és a napi lépésszámokat grafikonokon listázza, amely összehasonlítható a többi felhasználónál mért értékekkel, igazából ez is teljesen rendben van.

Az óra 7 féle sporttevékenység mérésére is alkalmas, mely során méri az időt, a pulzust, a távolságot és az elhasznált kalóriát, valamint térképen visszanézhetjük a megtett útvonalat. Nincs beépített GPS, ezért a telefon információit használja a nyomvonal rögzítéskor. Az óra „Life waterproof” minősítéssel rendelkezik, azaz zuhanyozni és fürdeni lehet benne otthon a fürdőkádban.

Üzemidő tekintetében 7 napos működést ígér a gyártó, nálunk csak 5 nap jött össze. A 140 mAh kapacitású Lítium-Polimer akkumulátor feltöltéséhez 2 óra szükséges.

Az óra legnagyobb erőssége a kinézete és a színe. Rózsaszínben igazi csajos aktivitásmérő sportóra, amely egész jól áll kedvesünk kezén. A másik két színt, a feketét és a kéket én nem erőltetném, a pink a nyerő. Remek dolog, hogy nem kell előbányászni a mobilt a női táskák mélyéről, ha érkezik egy értesítés vagy hívás, elég ránézni az órára, és csak a fontos dolgok esetén reagálni rá.

Kospet Magic sport okosóra megvásárlásához nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni és plusz költségek sem lesznek, hiszen 14 dolláros árával bőven az áfahatár alatt van a gyönyörűség. Szállítási módként a Netherlands Registered lehetőséget ajánljuk, ami plusz 2,14 dollár. Az okosóra összköltsége így megáll 4.900 forint környékén. További részletek és rendelés az alábbi linken:

Nem vásároltál még a GearBest-en? Itt találsz magyar rendelési útmutatót.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid