KTC H32S17 ívelt gamer monitor teszt – Lenyűgöző vizuális élmény megfizethető áron

0

Amint azt a név és a műszaki jellemzők is megerősítik, a KTC H32S17 egy hajlított kijelzős gamer monitor, amely főként a játékosokat célozza meg. Ebben a kategóriában nem is hiányzik semmilyen említésre méltó opció. Egy WQHD felbontású, 31,5 hüvelykes panellel van felszerelve, amely 165 Hz-es frissítési frekvenciát, 1 ms-os MPRT válaszidőt, valamint AMD FreeSync Premium és a G-Sync támogatást biztosít.

  • KTC H32S17 ívelt gamer monitor megvásárlásához most az NNNKTC365 kupon használatával csak 232,48 dollárra lesz szükségünk, ami 81 ezer forint.
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (6,29 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

A KTC-t 1995-ben alapították, a monitoriparban különböző márkák OEM-jeként alkatrészeket vagy teljes megoldásokat szállít olyan globális partnerek számára, mint az LG, a Samsung, a Viewsonic, a Xiaomi és még sok más. Majd 2021-ben a cég úgy döntött, hogy saját márkanév, azaz KTC (Key To Combat, vagyis Kulcs a harchoz) logóval is piacra dobnak gamer monitorokat. Ennek ismeretében itt az ideje, hogy rátérjünk a konkrétumokra, és megnézzük, mit tud egy kínai monitor.

A KTC H32S17 egy barna, nem feltűnő kartondobozban érkezett. A cég logója és szlogenje a doboz elején látható.

A pakk belsejében hungarocell ágyban helyezték el a fóliába burkolt monitort, egyébként minden kelléket egyenként becsomagoltak.

A csomagban kapunk egy EU-szabványos adaptert, egy DisplayPort-kábelt, egy két részből álló felfogatóállványt, csavarokat, monitor állványt, illetve egy csavarhúzót a szereléshez, és persze a jótállási jegy, a használati utasítás, valamint a gyors üzembe helyezési útmutató sem maradt ki.

A KTC két lehetőséget ad a felhasználónak a H32S17 használatára. A hátoldalon található szabvány 100 x 100 mm-es VESA rögzítés lehetővé teszi az ívelt monitor tartóra való rögzítését. Természetesen a H32S17-et a mellékelt állvány segítségével is használhatjuk, mi is így tettünk. Ehhez csak a tartókart kell az állványhoz rögzíteni a mellékelt két csavar segítségével.

A 711 x 526 x 251 mm-es dimenziókkal rendelkező állványra szerelt monitor csak -5 és +15 fok között dönthető, további beállítási lehetőség nincs, a mozgástartomány eléggé korlátozott, ha ennél többet szeretnénk, célszerű VESA tartóra rögzíteni a monitort. Az acél állvány kellő stabilitást biztosít, nagyon stabilan áll az asztalon, és a komplett monitor kialakítása is tetszetős.

A hátsó fronton helyezték el a csatlakozásokat, egy hagyományos 5 mm-es DC tápcsatlakozó nyitja a sort, mellette egy USB 2.0 port, amely a jövőbeni firmware-frissítésekhez használható. A HDMI 2.0-s csatlakozó a következő, amelyen keresztül legfeljebb 144 Hz-en tudjuk használni a kijelzőt. Kapunk azonban két darab DisplayPort 1.2-es bemenetet is, ezek már biztosítják a maximális 165 Hz-es képfrissítést. A sort egy 3,5 mm-es jack csatlakozó zárja, így közvetlenül a képernyőhöz is csatlakoztatható a fejhallgató. Van még egy Kensington zárunk és egy bekapcsoló gombként is funkcionáló joystick a monitor vezérléséhez. A hátlapi dizájnt a két RGB-LED csíknak álcázott műanyag betét próbálja feldobni.

A monitor legfontosabb része azonban a három oldalt vékony, alul kicsit vaskosabb kerettel körbevett panel. A 31,5 hüvelykes WQHD (2560 x 1440 képpont) felbontású, HVA technológiás (Huaxing-Vertical Alignment) – ahogy a TCL a saját fejlesztésű VA paneljeit nevezi, 1500R görbületi szinttel és rendkívül széles, 178°-os betekintési szöggel büszkélkedhet, ezáltal még vonzóbb és lenyűgözőbb vizuális élményt nyújt játék közben.

Az ELED háttérvilágítású megjelenítő 16:9-es képarányt, 165 Hz-es frissítési frekvenciát és ezek mellett 99% sRGB, 85% Adobe RGB színtérlefedettséget kínál. Támogatja a G-Sync és az AMD FreeSync Premium technológia használatát, a válaszideje pedig 1 ms (MPRT), illetve 3 ms (GTG).

A GtG (Grey to Grey) azt jelzi, hogy mennyi időbe telik, amíg egy pixel két szín között vált. Az MPRT (Moving Picture Response Time rövidítése) azt jelenti, hogy egy pixel mennyi ideig látható folyamatosan.

A 8 bites megjelenítő valós kontrasztaránya eléri a 3500:1 értéket, támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadását, de mivel a csúcs fénysűrűség csak 250 cd/m², a HDR10 támogatás tök felesleges.

31,5 hüvelykes panel görbület mértéke 1500R, azaz olyan, mintha egy 1500 mm-es sugarú kör ívéből lenne kimetszve a készülékház, ami a mai mezőnyben közepes hajlítottságnak minősül. Az emberi szemnek körülbelül 1000R tartománya van, így az ehhez közeli görbületi arány az ideális. A legjobb játékélmény érdekében az 1500R görbületű kijelző a leginkább ajánlott a gamerek számára.

Az ívelt monitor nagyobb látómezőt biztosít lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kihasználjuk a perifériás látás előnyeit, a teljes képernyő látható anélkül, hogy a fókuszt a képernyő különböző részeire kellene áthelyezni. Ez jelenős mértékben csökkenti a szem megterhelését, így hosszabb ideig használhatjuk a monitort.

A másik nagyon fontos dolog a szemünk védelme érdekében, hogy a H32S17 egyenárammal (DC) vezérelt élháttérvilágítást használ, ezáltal a monitor villogásmentes bármely adott fényerőszinten. Ehhez még társul a négy fokozatban állítható kékfény-szűrés, sőt, kapunk még tükröződésmentes (AG) képernyőbevonatot is, szóval az érzékeny szemű felhasználóknak remek választás ez a KTC monitor.

A H32S17 vezérlése az „egy gomb mindenre” elv alapján működik. Ahogyan már írtuk, a bekapcsológomb a hátoldalon található, amely egyben a beállítások joystickjaként is szolgál. A gomb megnyomásával aktiválódik a KTC H32S17 OSD-je, és a felhasználó joystick mozdulatokkal navigálhat a rendelkezésre álló menük között. A menüstruktúra értelmesen van felépítve, így gyorsan eligazodhatunk benne.

Az OSD hat részre oszlik. A főmenüben az aktuális felbontást és frissítési gyakoriságot, a FreeSync/G-Sync technológia állapotát és a firmware pontos verzióját láthatjuk. A Display menüben a fényerőt, kontrasztot, fekete szintet, képarányt és élességet lőhetjük be, valamint egy egyénileg testreszabott, illetve a gyári képprofilok közül választhatunk.

A Color menüben a színhőmérsékletet, a gammát, a színárnyalatot és a telítettséget, valamint a kékfény-szűrést állíthatjuk be.

A Gaming Setup menüben az adaptív szinkronizálási technológiát, a túlhajtást, a HDR-t, a dinamikus kontrasztot, az MPRT-t (Moving Picture Response Time – háttérvilágítás villanófény a mozgás közbeni elmosódás csökkentése érdekében) és az RGB fényt kapcsolhatjuk. Van itt még egy Game Plus almenü, amely tartalmazza az időzítőt, a virtuális célkeresztet és az FPS-számlálót.

Az Input, azaz bemenet menü egyértelmű, a Rendszerbeállítás menüben a nyelvválasztás, az OSD beállítása (pozíció, átlátszóság, időtúllépés), hangkimeneti hangerő, alaphelyzetbe állítás és USB-firmware-frissítés végezhető el. Van még egy User Data (Felhasználói adatok) menü, ahol az összes OSD-beállítást elmenthetjük a három profil egyikébe.

Elvégeztük a klasszikus frissítési és szinkronizálási teszteket a Blur Busters népszerű UFO tesztjével, az eredmények 165 Hz-en pozitív szinkronizálást mutatnak. A mozgókép nagyon gördülékenynek tűnik, a legnagyobb frissítési sebességű módban is nagy mennyiségű képet kapunk. Gyors mozgásoknál is rendben van a stabilitás.

A monitor natív felbontásával egy sor tesztet futtattunk le igényes játékokon, minden játékban nagyon jó eredmények születtek, a mozgásoknál fluid az érzet, a monitor görbülete kellemes látómezőt biztosít.

Nappali fény viszonyoknál a háttérvilágítás beszivárgása (backlight bleed) nem tapasztalható, sötét szobában egy minimális észrevehető, de sajnos ez a LED technológia sajátja. A VA panel felturbózott változatának számító HVA mátrix használatának köszönhetően a játékokban szélesebb vízszintes betekintési szögekkel, magasabb kontrasztaránnyal és jobb feketeszinttel számolhatunk.

Aktív használattal a monitor 33 wattot fogyasztott óránként, ami igencsak baráti, ez a villanyszámlánkat nem fogja megterhelni.

A döntés meghozatala előtt vegyük figyelembe, hogy a csúcskategóriás monitorokhoz képest korlátozott a színpontosság, ezért professzionális, nagy színhűséget igénylő grafikai, fotós munkáknál nem ez az ideális választás – mert hiszen ez egy gamer monitor. Negatívumok között hoznánk még fel, bár a talp jó stabil, masszívan tartja a képernyőt, de az elforgatási, a magas állítási lehetőség, illetve a kábelvezető lyuk is kimaradt. Szintén a hiányzók listáján szerepel a Type-C port, laptopra csatlakoztatáshoz jobb megoldás, mint a HDMI-vel szerencsétlenkedni. A HDR10 támogatás pedig nem ad hozzáadott értéket.

Összességében a KTC H32S17 egy olyan monitor, amely ár és teljesítmény tekintetében kiváló egyensúlyt kínál, a legtöbb felhasználó elvárásainak megfelel. A kép minősége teljesen rendben van, lenyűgöző ívelt kialakításával játékra, filmezésre, általános használatra jó választás. A G-Sync és FreeSync támogatás jól működik, a magas képfrissítési frekvencia, valamint az alacsony válaszidő kifejezetten hasznos lehet a játékosok számára.

A hajlított kijelzőjű monitorok táborát erősítő KTC H32S17 jó választás mindazok számára, akik lenyűgöző vizuális élményt keresnek, miközben szem előtt tartják a költségvetésüket.

KTC H32S17 ívelt gamer monitor megvásárlásához most az NNNKTC365 kupon használatával csak 232,48 dollárra lesz szükségünk, ami 81 ezer forint.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van! A szállítási biztosítás (6,29 dollár) nem kötelező, de ajánlott!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid