A Leagoo kiáll a valós akkumulátor jelölések mellett

0

Manapság az üzemidő igen fontos szempont, ha valaki új oksotelefont vásárol, és sokan keresik azokat a készülékeket, amelyekben nagy akkumulátor van. Ez azonban gyakran megtévesztő lehet.

Mi számít hosszú üzemidőnek és hogyan tudjuk ezt megítélni? Azt, hogy mennyit bír egy telefon egy töltéssel, rengeteg minden befolyásolja, éppen ezért nehéz az összehasonlítás. A legtöbben az akkumulátor kapacitását nézik, ami milliamperórában (mAh) van megadva. Ez az elektromos töltés mértékegysége, és azt jelenti, hogy a telep egy órára levetítve hány milliamper áramerősséget képes biztosítani. Kisebb áramerősség esetén persze több időt kapunk, tehát például elméletileg egy 1900 mAh-s aksi 10 órán keresztül 190 mA-t képes leadni, mivel 190×10=1900. A valóságban azonban ez ennél sokkal bonyolultabb.

Most tekintsünk el attól, hogy a telefonok optimalizálása és az energiatakarékos hardver is rengeteget számít, maradjunk csak az aksiknál. Sok esetben már ez is megtévesztő, egyes gyártók ugyanis nem a valós kapacitással hirdetik a készülékeiket. Előfordulhat tehát, hogy egy 3500 vagy 5000 milliamperórásnak hitt telep valójában mondjuk csak 2915 mAh-s.

A félrevezető hirdetések és a kamu címkék elég gyakoriak, főleg a kisebb gyártók esetében. Sokan állítják a telefonjukról, hogy az hosszú üzemidőre képes, és nagy mAh értékeket adnak meg, de könnyen csalódás lehet a vége egy ilyen mobil megvásárlásának.

A Leagoo egy friss közleményben hívja fel az emberek figyelmét erre a veszélyre, és a kínai gyártó maximálisan kiáll a valós értékek mellett. A márka egyre ismertebb az európai piacon is, és most ígéretet tettek arra, hogy az ő készülékeik esetében mindig az akkumulátor valós kapacitását tüntetik fel.

A Leagoo egyik fő célja, hogy jó minőségű termékeket kínáljon kedvező áron, és a mostani kampányukkal szeretnék kihangsúlyozni azt, hogy elítélik a hamis jelöléseket, és egyetlen Leagoo mobil esetében sem kell ettől tartani.

A gyártó egyébként igyekszik méretes aksit tenni a telefonjaiba, jó példa erre a KIICAA Power, ami egy 4000 mAh-s teleppel érkezik, és filléres áron lehet hozzájutni. A mobilt megtalálod többek között az Aliexpress weboldalán.

Forrás: Leagoo

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid