Lebukott az Android L teljes neve?

3

Köztudott, hogy a Google mindig egy édesség után nevezi el a különböző Android verziókat, és a kódnevek kezdőbetűi az ABC szerint követik egymást. Így lett például KitKat a tavalyi Android 4.4. A most nyáron bemutatott új verzió még nem kapta meg a végleges nevét, de mivel az “L” betű van soron, ezért jelenleg Android L néven fut a dolog.

De vajon milyen édességet választ a Google a legújabb fejlesztéséhez? Korábban a “Lollipop”, azaz a nyalóka merült fel, mint lehetséges jelölt, de az Android L forráskódjában elrejtett rövidítés talán másra utal.

<!– From: file:/usr/local/google/buildbot/repo_clients/https___googleplex-android.googlesource.com_a_platform_manifest.git/lmp-preview-release/frameworks/support/v7/cardview/res/values/colors.xml –> …

Több helyen is előfordul az “LMP” betűsorozat a kódban, ami minden bizonnyal az új Android L valódi kódnevét rejti. A három betűből álló rövidítés valószínűleg a “Lemon Meringue Pie” nevű édességre utal, ami a magyarul citromos habcsók pitét jelent. Valahogy így néz ki:

pite

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a KitKat esetében is a “KLP” azaz “Key Lime Pie” szerepelt a kódban, de a Google az utolsó pillanatban partnerséget kötött a Nestlével, és így végül változott a név.

AndroidPolice, fotó1fotó2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid