Lenovo HD300 Bluetooth fejhallgató teszt – Az ismeretlen ismerős

0

A Lenovo filléres áron kínált fejhallgatója, a HD300 egy olyan Bluetooth fejhallgató, amely nem akar többnek látszani, mint ami. Egyszerűségével ideális belépőt jelent a mobil zenehallgatás világába.

  • A Lenovo HD300 most a QXSQ9A kuponkód felhasználásával 26,99 dollárért megvásárolható, ami 9000 forintnak felel meg. Szállításnál az ingyenes „Registered Air Mail” módot választva, a megrendelést után 15 nap elteltével hozta a DPD a csomagot, termesztésen vám- és áfamentesen.

Az 1984-ben alapított Lenovo márkát valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, jelenleg a világ 3. legnagyobb PC gyártójaként tarják számon őket. Azonban legyünk őszinték, fejhallgató vásárláskor a kutyának sem fog eszébe jutni a nevük.

Az utóbbi jó pár évben dübörög a vezeték nélküli fülhallgatók piaca, ugyanis egyre több okostelefon-gyártó dönt úgy sajnos, hogy elhagyja a 3,5 mm-es Jack aljzatot. Így a nagyobb tech cégekhez hasonlóan a Lenovo is képviseli magát ebben a szegmensben. Jelen tesztalanyunk, a Lenovo HD300 Bluetooth fejhallgató a klasszikus, fülre illeszkedő fejhallgatók kategóriájába sorolható.

A Lenovo HD300 egy egyszerű fehér dobozban érkezett. A fülhallgatón kívül egy micro USB töltőkábel, egy 3,5 mm-es, 1250 mm hosszú audio kábel, egy használati utasítás és egy garanciajegy a pakk része.

A fülhallgató első blikkre teljesen jól néz ki. A pillekönnyű technikát kézbe fogba azonban már érzhető, hogy itt bizony minden-minden műanyag, na meg persze műbőr. A kályhaezüst színű díszcsíkok és a gombok is jól tükrözik, hogy ez egy olcsó termék. Nincs is ezzel gond, senki ne várjon örök életet ennyi pénzért a HD300-tól.

A fülkagylók külön felfüggesztés helyett a fejpánt csúszkájával vannak egybeépítve, ami egyszerű és megbízhatóan működő állítási lehetőséget kínál. Ezáltal a fejhallgató mérete meglehetősen tág határok közt állítható, ezért kisebb és nagyobb fejmérettel rendelkező felhasználóknak sem okoz gondot a viselése. További előnye, hogy egyszerűen összehajtható, így kis helyen elfér, könnyedén magunkkal vihetjük.

A műbőr fülpárnák kellően puhák, de nyáron a nagy melegben azért bele lehet izzadni hosszabb zenehallgatás során. A bal oldali kagylón találhatók a hangerő és a bekapcsolás gombjai, amelyekkel elvégezhető az előre- és hátraléptetés, a hangerő módosítás, illetve a hívások fogadása és elutasítás. A hangos kattanásokkal funkcionáló gombok alatt keresendő az értesítő LED, a töltésre szolgáló micro USB, az AUX aljzat, a mikrofon, valamint az SD-kártya foglalat.

A micro USB aljzatról feltölthető, 300 mAh kapacitású akkumulátor 150 óra standby, illetve 11 óra hasznos üzemidőt biztosít. A 20-ról 100%-ra való feltöltéséhez 70 perc kellett. A töltés alatt pirosan világít a visszajelző LED, majd feltöltés után kialszik. Az akkumulátor lemerülése esetén hagyományos fejhallgatóként használhatjuk tovább a 3,5 mm-es Jack kábel csatlakoztatása után.

A HD300 Bluetooth 5.0 szabvánnyal kommunikál. A párosításhoz tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 3 másodpercig, a visszajelző LED kéken és pirosan villog, a kapcsolat létrejöttét pedig egy kellemes angol nyelvű női hang jelzi, valamint a LED kéken villog.

A fülesen keresztül történő beszélgetés mindkét oldalon jól érthető, de a hangminőség lehetne jobb is. Van HD zajcsökkentés, de az egész olyan, mintha egy borospincéből kiabálnánk ki, szóval nem annyira tiszta.

A Lenovo HD300 frekvenciaválasza 20-20000 Hz között mozog, impedanciája 32 Ohm, érzékenysége pedig 108 dB. Bátran használhatjuk telefonnal és laptoppal, hiszen nem kér nagy erőt ahhoz, hogy hangosan szóljon az akusztikus fém kamrába zárt, 40 milliméteres hangszórókon keresztül.

A füles SBC (Subband Codec) hangkódolási algoritmust használ, ami messze nem a legjobb minőséget garantálja. Ezért meg is lepett a hangzás, mivel mentes mindenféle túlzásoktól. A V hangolás ugyan hallatszik, de nem agresszív, nincs tolakodó mélytartomány és sziszegő magashang. A HD300 nem érzékeny a különféle stílusokra. Jelképes a színpadkép és az apró részletek sem jönnek felszínre, ami ennyi pénzért nem is elvárható.

TV-n való filmnézésnél nem csúszott a hang. Az Xbox-on játék közben volt egy kis térhatás és a pozicionált hanghatások is úgy-ahogy rendben voltak, de ez a tudás a gamer világban azért karcsú lesz.

Összegezve, a Lenovo HD300 pontosan azt a hangzás kínálja, amit mostanság az olcsó fejhallgatóknál hiába keresünk. Ezek mellett, vállalható külső és kényelmes a használat jellemzi ezt a kis helyen elférő fülhallgatót. Elsősorban olyanoknak ajánlott, akik utazás közben vagy a munkahelyen hallgatnak zenét és 10 ezer forint alatt meg akarják úszni a vásárlást.

Ha fontos a telefonálási funkció, akkor ne a HD300-t vállaszuk. Az olcsó anyaghasználat nem igazán róható fel ebben az ársávban, de meg kell említeni.

A Lenovo HD300 most a QXSQ9A kuponkód felhasználásával 26,99 dollárért megvásárolható, ami 9000 forintnak felel meg. Szállításnál az ingyenes „Registered Air Mail” módot választva, a megrendelést után 15 nap elteltével hozta a DPD a csomagot, termesztésen vám- és áfamentesen.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid