Levették a polcokról az egyik Alcatel mobilt Kanadában a magas sugárzási érték miatt

0

Még mindig nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy a mobilok sugárzása veszélyes-e az egészségünkre, illetve milyen mértékben, de vannak bizonyos – országonként eltérő – határértékek, amelyeknek meg kell felelniük a készülékeknek. Amennyiben ez nem valósul meg, az adott modellt nem lehet árusítani, és erre láthatunk most egy példát Kanadában.

Az Alcatel U50 egy tavalyi belépőszintű mobil (nálunk nem forgalmazzák), és a legfrissebb tesztek során azt állapították meg a kanadai hatóségok, hogy a telefon által kibocsájtott sugárzás meghaladja a határértéket, ezért ideiglenesen leállították a forgalmazását. A már eladott készülékeket nem hívták vissza, és a vállalat szoftverfrissítést ígér, amely orvosolja majd a problémát.

Fontos kiemelni, hogy hatóságok által megállapított határérték nem azt jelenti, hogy efölött káros lenne a mobil. Ezeket a küszöbértékeket úgy állapítják meg, hogy nagy biztonsági sávot hagynak, és elméletileg még az 50-szeres mértékű sugárzás sem jelentene problémát. Az Alcatel U50 használata tehát teljesen biztonságos a szekértők szerint.

Forrás: MobileSyrup

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid