Lőttünk egy rövid 360 fokos videót a Veletechről

0

Szombaton tartották a Veletech kiállítást, ami az egyik legnagyobb tech témájú rendezvény hazánkban. Több új csúcsmodellt is ki lehetett próbálni, és egy érdekes, 360 fokos videót is készítettünk a helyszínen.

A 360 fokos videó mobilon a Chrome böngészőben vagy a YouTube alkalmazásban működik!

A felvétel nem tűéles, de ez a technológiából adódik, a 360 fokos videóknál ugyanis egyszerre a teljes felbontásnak csak egy kis részét (durván a tizedét) látjuk. Ráadásul nem volt túl jó a világítás, és még a YouTube is ront a minőségen. (Érdemes maximumra, vagyis 1440s-re állítani a felbontást, ha bírja a géped/mobilod, így már elfogadható a kép.)

A 360 fokos videó egy képkockája “kiterítve”

A videó 3040×1520 pixel felbontásban készült a Magicsee P3 kamerával. Hamarosan lesz róla részletesebb teszt is. Elöljáróban annyit, hogy nagyjából hozza a Gear 360 szintjét képminőségben, de rengeteg előnye van a Samsung kamerájával szemben, például cserélhető az aksija és jár hozzá egy 30 méterig vízálló tok.

A Veletechen egyébként elég szellősen voltak a kiállítók, régebben jóval nagyobb volt a rendezvény, de azért így is megérte elmenni, sok érdekesség fogadta a látogatókat. Ki lehetett például próbálni a HTC Vive-ot, illetve jó néhány új csúcsmobilt. Megnyomkodtuk többek között a Huawei P10-et, a Honor 8 Prót és a Samsung Galaxy S8-at is.

A Moto Z moduljai olyanok, mint egy plusz hátlap

Különösen tetszettek még a Motorola (vagyis most már Lenovo) moduláris telefonjai, a Moto Z és a Moto Z Play. Ezek a készülékek önállóan is használhatók, de a hátlapjukra lehet különböző extra dolgokat (úgynevezett Moto Modokat) pattintani, például komolyabb kamerát, extra aksit, erősebb hangszórót, vagy akár egy projektort. Ez sokkal jobb megoldásnak tűnik, mint amit az LG alkalmazott a G5-nél. Az LG és a Sony egyébként idén sajnos nem is voltak jelen a Veletechen.

Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid