Telepítés nélkül is futnak egyes appok egy rakat Android készüléken

0

Több hónapnyi tesztelés után a Google májusban indította el hivatalosan az Instant Apps szolgáltatást, ami már több, mint 500 millió készüléken elérhető, de csak kevesen tudnak róla.

Az Instant Apps, vagy magyarul “azonnali alkalmazások” egy olyan fejlesztés, ami lehetővé teszi, hogy letöltés és telepítés nélkül futtassunk bizonyos appokat az androidos készülékünkön. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, mint egy butított demó verziót, amit gyorsan ki tudunk próbálni, mindenféle vesződés nélkül. A cél az, hogy ha rákattintunk egy olyan linkre, amit egy alkalmazásban célszerű megnyitni, de az nincs telepítve, akkor is gyorsan elérjük az adott tartalmat az app Instant verziójában.

A kép csak illusztráció

Ezt írja a Google a funkcióról:

“Ha valamilyen linkre koppintasz, a Google Play ellenőrzi, hogy van-e olyan alkalmazás, amellyel megnyitható a link. Ha még nem telepítetted az adott alkalmazást eszközödre, a megnyitás az azonnali alkalmazásban (ha rendelkezésre áll) történik.

Az azonnali alkalmazások csak az alkalmazás azon részeit töltik be, amelyek az aktuális művelet elvégzéséhez szükségesek. A művelet során az alkalmazás részei, illetve az általuk tárolt adatok ideiglenesen hozzáadódnak az eszközhöz. Az adatok eltávolításához lásd az „Egy bizonyos azonnali alkalmazás adatainak törlése” című részt alább.”

A Google most bejelentette, hogy már több, mint 500 millió készüléken érhető el az Instant Apps. Ezen a linken részletesen is leírják, hogy hogyan kell aktiválni, de egyébként nagyon egyszerű a dolog. A telefon beállításai között keresd meg a “Google” menüpontot, majd kattints az “Instant Apps” vagy “Azonnali alkalmazások” lehetőségre. Itt egy kapcsolónak kell megjelennie, amellyel ki vagy be tudjuk kapcsolni a funkciót.

Ha nem találod az említett opciót, akkor a te készülékeden valószínűleg még nem érhető el a lehetőség.

Egyébként egyelőre viszonylag kevés alkalmazás támogatja a Google újítását, de ezeknél nagy sikerekről számolt be a keresőóriás. A Vimeón például 130%-kal nőtt az egy videónézésre jutó átlagos idő az Instant Apps-nak köszönhetően, a New York Times Crosswords nevű rejtvényes játékát pedig azóta kétszer annyiszor nyitják meg.

forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid