Máris frissítéssel korlátozzák a Samsung Galaxy S8-at

0

A Samsung Galaxy S8 kapott egy plusz oldalsó gombot, ami eredetileg az új Bixby asszisztenst hozza elő, de ezt könnyedén fel lehetett ruházni más funkcióval is – eddig.

A Play Áruházban van egy All in One Gestures nevű remek ingyenes app, aminek a segítségével bármilyen alkalmazást hozzá lehetett rendelni a Galaxy S8 extra gombjához. Ez azért volt nagyon hasznos, mert egyrészt a Bixby asszisztens egyik fontos funkciója (a hangvezérlés) még nem készült el teljesen, és csak később lesz elérhető, másrészt pedig nem is támogatja a legtöbb nyelvet, csak angolul és koreaiul ért.

Van tehát egy félkész, nem mindenki számára hasznos funkciónk, ami kapott egy saját dedikált gombot. Teljesen logikus, hogy a legtöbben ezt inkább másra használnák, de a Samsung gondolt egyet, és nemrég kiadott egy OTA frissítést, ami letiltja a gomb átprogramozását. Ezt egyelőre csak Kanadában kezdték el kiszórni, de minden bizonnyal világszerte érvényes lesz a korlátozás.

A Samsung egyik dolgozója egyébként meg is erősítette Twitteren, hogy hivatalosan nem fogják támogatni, hogy a plusz gombot másra használják a felhasználók.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid