Még idén megjelenhet az első Huawei telefon, amin Android helyett Harmony OS fut!

0

A Huawei szeptemberben mutatja be a Harmony OS új verzióját, ami a hírek szerint az egyéb eszközök mellett már egy okostelefonra is rákerülhet, amely ráadásul még ebben az évben megjelenik.

A Huawei szeptember 10-től 12-ig tartja meg a HDC 2020 fejlesztői konferenciáját, amelyen természetesen leginkább a szoftveres újításokról lesz szó. A tavaly debütált Harmony OS-nek is ekkor jelenthetik be a 2.0-s verzióját, ami egy neves elemző szerint már telefonokon is futhat. Sőt, állítólag még idén megjelenik az első készülék a Huawei saját rendszerével.

A Huawei sokszor kiemelte, hogy továbbra is elkötelezettek az Android mellett, és amíg lehet, addig használják, de emellett gőzerővel fejlesztik a saját operációs rendszerüket is. A Harmony OS különlegessége az, hogy rengetegféle eszközön futhat, a routerektől kezdve, a tévéken át, egészen a számítógépekig. Természetesen a telefonok sem maradnak ki, de azt fontos tudni, hogy ha meg is jelenik egy ilyen készülék, akkor az eleinte valószínűleg csak Kínában lesz kapható. A fő fókusz továbbra is az Android marad, illetve a Huawei saját mobilos ökoszisztémája, a HMS, ami a Google szolgáltatásait hivatott pótolni.

Valószínűsíthető egyébként, hogy az első Harmony OS-es Huawei telefon nem egy csúcsmodell lesz, hanem valamilyen olcsóbb, belépőszintű vagy középkategóriás megoldás. Pontosabb hírek hiányában azonban találgatás helyett inkább várjuk meg a hivatalos bemutatót.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid