Megindult a Pilot Era 360 fokos kamera Indiegogo kampánya

0

A világ első minden-az-egyben 8K felbontású 360 fokos kamerájának, a Pilot Era-nak végre elindult az Indiegogo kampánya, ami jelentős akciókkal kecsegtet mindenkit, aki szeretne egy ilyen nagyon komoly képrögzítő és streamelő berendezést vásárolni. Nyilván a termék elsősorban a professzionális felhasználóknak szól, ám annak sokoldalúsága okán érdemes lehet szinte mindenki figyelmére, akit kicsit is érdekel a VR és a 360 fokos tartalmak készítése.

A Pisofttech elindította a Pilot Era Indiegogo kampányát, melynek keretein belül 1999 dollárért lehet megvásárolni az eszközt a későbbi 2599 dolláros összeg helyett. Az Indiegogo oldalán megrendelt kamerákat egy hónappal később fogják kiszállítani.

Ez az első valódi “minden az egyben” 360 fokos kamera. A készülék számos tulajdonságot illetően világelső, így komoly esélye van annak, hogy gyökeresen megváltoztatja a VR világát, a virtuális tartalmak készítését, illetve elérhetőbbé teszi azt egy nagyobb felhasználói réteg számára. A készülék legfontosabb koncepciója a hatékonyság fokozása, amit leginkább a profi felhasználók fognak értékelni.

A Pilot Era egy professzionális 8K felbontású 360 fokos VR kamera, ami valami olyasmi, mint egy okostelefon négy kamerával. A készülék megalkotásakor arra törekedtek, hogy a lehető legtöbb munkafolyamatot már a kamera segítségével meg lehessen oldani, ezért kapott érintőkijelzőt, ezért fut rajta egy teljes operációs rendszer, és képes önállóan összeilleszteni a 8K videókat. Az szerkezet által futtatott rendszer Android alapokon nyugszik, amelyre rendszeresen érkeznek majd a szoftverfrissítések, így a kamera képességei mindig fejlődni fognak. Bár a készülék könnyedén összeköthető bármivel a Pilot Go alkalmazásnak köszönhetően, a fejlesztők úgy alkották meg a Pilot Era-t, hogy az tökéletesen használható legyen telefon és számítógép nélkül is. A kamera összeilleszti a rögzített anyagot, lehetőségünk van a előnézetre, a tartalmak publikálására, és számos beállítás alkalmazására. Az eszközhöz számos különböző periféria csatlakoztatható a teljes értékű USB-C portnak köszönhetően, szóval kijelzők, mikrofonok és külső aksik is ráköthetőek az egészen kompakt méretekkel bíró gépre.

A jelenleg forgalomban lévő VR kamerák nagyok, és nem éppen egyszerű a működtetésük, hiszen még a legapróbb munkák elvégzéséhez is szükséges valamilyen PC vagy telefon, ezzel szemben a Pilot Era belsejében felsőkategóriás hardvert találni, melyet körültekintéssel kalibrált algoritmus segít a képek összeillesztésében, így a négy darab, halszem lencsével ellátott, f/2.28 rekeszértékű Sony szenzor minden részletet képes elcsípni. Ezen kívül rengeteg beállítás, HDR, EV, WB és további opciók gyarapítják a lehetőségeket.

Szóval a készülék gyönyörű 8K felbontású panoráma felvételeket készít, amihez nem szükséges semmilyen extra hardver. A használatával időt és erőforrást tudsz spórolni. A Pilot Era abban is világelső, hogy valós időben képes közvetíteni 4K felbontású panorámatartalmakat a saját beépített hálózati megoldásainak hála, ezek között megtalálható a WiFi, a 4G (a kamerának saját modeme és SIM kártya aljzata van), de ha úgy alakul, használhatunk egy Ethernet portot is. Belép a felhasználó a megfelelő fiókba – YouTube, Facebook stb. -, és már indulhat is a stream.

Korábban egyetlen kamera sem volt képes valós időben rögzíteni és publikálni Google Utcakép adatokat, ám a Pilot Era-t úgy optimalizálták, hogy ezt is meg lehessen tenni a segítségével. Mivel egy GSV kameráról van szó, saját beépített GPS modullal rendelkezik, szóval akár egyetlen kattintással fel lehet tolni az adatokat a Google Térkép szervereire. Ez a meló soha nem volt ilyen egyszerű.

A Pilot Era tényleg egyetlen kézben is elfér, és simán használható is így, mivel mindössze 690 grammot nyom. A készülék belsejében 512 GB-os villámgyors háttértár található, amire kényelmesen elfér 6,5 órányi 8K videótartalom vagy 26 000 panorámakép. A Pilot Era belsejében egy cserélhető 7200 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek köszönhetően három és fél órán keresztül rögzíthetünk 8K felbontású videókat, ezzel együtt a gép a leghosszabb üzemidővel rendelkező profi 360 fokos kamerának tekinthető a jelenlegi kínálatban.

További információkért és műszaki adatokért érdemes meglátogatni a termék hivatalos kampányoldalát az alábbi linken:

Jelenleg 2599 dollár helyett 1999 dollárba kerül a kütyü, de ez csak az első 100 vásárlóra vonatkozik, később nőni fog az ár.

Forrás: Pisofttech

 

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid