Megjelent az Android 12L

0

Hivatalosan is megjelent az Android 12 új, nagy képernyős készülékekre szánt kiadása, az Android 12L, ami már telepíthető is néhány modellre.

Az Android 12L célja, hogy a nagy kijelzős eszközökön (tabletek, hajltható készülékek) felmerülő problémákat orvosolja, jobbá tegye a felhasználói élményt. A frissítés egy amolyan Android 12.1-ként is felfogható, ami kisebb javításokat, módosításokat tartalmaz.

Csak hogy néhány példát említsünk, megnövelték bizonyos elemek méretét, könnyebben kezelhetőek és olvashatóak lettek az értesítések, továbbfejlesztették a multitaszkingot, illetve megújult a taskbar, ami most már úgy működik, mint Chrome OS-en.

Az Android 12L első körben a támogatott Pixel telefonokra jelent meg, ezeken a kis kijelző miatt a legtöbb újítás nem lesz érzékelhető, de azért érkezett néhány olyan hibajavítás is a frissítéssel, amiknek örülni fognak a tulajok.

A Google ígéretei szerint hamarosan olyan készülékek is megkapják az Android 12L frissítést, amelyek valóban profitálni tudnak majd az újításokból. A Samsung, a Lenovo és a Microsoft egész biztosan át fogja venni az új rendszert, ami így számos táblagépen és hajlítható képernyős eszközön elérhető lesz.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid