Megkezdte az Android kivezetését a Google?

0

Korábba is volt már róla szó, hogy az Android helyét előbb-utóbb a szintén Google által fejlesztett Fuchsia OS veheti át, és úgy tűnik, hogy a keresőóriás egyre kevésbé használja az Android nevet a promóciók során, mintha máris elkezdték volna kivezetni a márkát.

Messzemenő következtetéseket persze még nem érdemes levonni, de a Google hivatalos Amazon boltjában már úgy listázzák az androidos mobilokat, hogy “Devices with Google”, ami magyarul annyit jelent, hogy “Készülékek Google-lel”.

Itt persze nem csak maga a rendszer a lényeg, és a keresőóriás sem erre helyezi a hangsúlyt, hanem az ökoszisztémára, ami a Google által kínált szolgáltatások összessége. Így érthető, hogy miért ezt hirdetik, ugyanakkor az is egyértelműen látszik, hogy az Android mint márka háttérbe szorult. Ennek pedig az egyik oka az lehet, hogy a vállalat már az új rendszer bevezetését készíti elő.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy 1-2 éven belül nyugdíjazzák az Androidot (bár akár ez is megeshet), de már tavaly érkeztek olyan információk megbízható forrásból, amelyek szerint előbb-utóbb le fogják cserélni a robotos rendszert a Fuchsia OS-re.

A Fuchsia OS-t már régóta fejleszti a Google, és nem csak az Andoridot, hanem a Chrome OS-t is le fogja váltani a hírek szerint. A Fuchsia egy olyan szoftveres környezet lesz, amely képes sokféle eszközön futni, a rendszert megtalálhatjuk a későbbiekben telefonokon, számítógépeken, laptopokon, intelligens hangszórókon és sok minden máson. Mivel az új OS képes lehet natívan futtatni az Android alkalmazásokat, a fejlesztőknek szinte semmibe nem kerülne az áttérés, és a felhasználókat sem igazán érné hátrány.

Mielőtt valaki a Huawei-féle Harmony OS-re asszociálna, a Fuchsia OS valóban egy teljesen új rendszer lesz, ami az Androiddal és a Chrome OS-szel ellentétben már nem Linuxra épül, hanem a Google saját fejlesztésű Zircon kerneljére.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid