Mégsem áll le a Nexus sorozat!

0

Korábban számos pletyka keringett a Nexus sorozat megszűnéséről, és arról, hogy a helyét az új Android Silver program veszi át. Ezek után a Google I/O-n számos olyan androidos újdonság mutatkozott be, amik szintén olyan érzést kelthettek sokakban, hogy a Nexus mobilok a háttérbe szorulnak.

Bemutatták többek között az olcsó mobilokra szánt Android One-t, ami a Nexusokhoz és a Google Play Edition készülékekhez hasonlóan kiemelt támogatást kap a Google-től. Persze voltak más érdekességek is, mint például az okosórákra szánt Android Wear.

Minden arra utalt tehát, hogy vége a Nexus sorozatnak, az Android mérnökigazgatója, Dave Burke azonban most rácáfolt erre. A következőket nyilatkozta:

Az emberek sokat pletykáltak az utóbbi időben a Nexus sorozatról, és azt gondolták, hogy vége lesz, mivel van más helyette. Ez azonban egy teljesen rossz következtetés.

Az is elhangzott, hogy az Android fejlesztése nem működhetne olyan jól a Nexus készülékek nélkül. A hardvernek és a szoftvernek együtt kell fejlődnie, és ennek az irányvonalát jelöli ki a Google a Nexus sorozattal, tehát szó sincs róla, hogy vége lenne. Emellett az Android Silver program is készülőben van, és valamikor jövőre indulhat el.

nexus-6

Ezzel a bejelentéssel egyébként újra elindulhat a Nexus 6-tal kapcsolatos pletykák áradata, tehát nem árt felkészülni.

PhoneArena, ReadWrite

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid