Megtörtént az áttörés, már több 5G-s telefont adnak el, mint 4G-set

0

Úgy néz ki, hogy a mobilgyártók és a szolgáltatók nyomása célba ért, a 2022-es év elejére átvették az 5G-s telefonok a vezetést, a legtöbb eladott készülék már támogatja az új generációs hálózatokat.

Kijött a Counterpoint elemzőcég friss jelentése, amelyben azt vizsgálták, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a 4G-s és az 5G-s okostelefonok eladása világszerte. 2019 nyarán kezdtek feltűnni értékelhető mennyiségben az új generációs modellek, de akkor még csak pár százalék volt a részesedésük, 2020-ban viszont jelentős növekedést értek el az 5G-s telefonok. Arra azonban egészen 2022-ig kellett várni, hogy beelőzzék eladásokban a 4G-s készülékeket.

A legutóbbi, 2022-es év eleji adatok szerint az eladott okostelefonoknak már az 51%-a támogatja az 5G hálózatokat világszinten. Persze vannak olyan régiók, amelyek már jócskán meghaladták ezt, Kínában 84%-os, Nyugat-Európában 76%-os, Észak-Amerikában pedig 73%-os az 5G-s modellek aránya.

Az 5G-s mobilok ilyen szintű térnyerésének igazából két nagyobb oka volt az elmúlt 1-2 évben. Az egyik az új generációs iPhone-ok megjelenése 2020 őszén, a másik pedig az olcsóbb 5G-kompatibilis Android készülékek elterjedése. Mostanra eljutottunk oda, hogy már a középkategóriás készülékek nagy része is támogatja az újfajta hálózatokat, vagyis szinte bárki számára elérhető az 5G, az már más kérdés, hogy egy átlagfelhasználó nem igazán tudja kihasználni.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid