Megvan mi lehetett a baj a Note 7-tel

0

Nemrég arról lehetett olvasni, hogy a Samsung még a december folyamán közzéteszi a Note 7-tel kapcsolatos vizsgálatok eredményét. Nos, ez egyelőre nem történt meg, de egy másik cég is alaposan szemügyre vette a visszahívott készüléket, és elárulták, hogy szerintük mi lehetett a baj vele.

Az Instrumental arról számolt be nemrég, hogy az “agresszív dizájn” miatt gyulladhatott fel néhány Galaxy Note 7. Általános tendencia, hogy a gyártók egyre vékonyabb házakba próbálnak meg minél több mindent belesűríteni, és úgy néz ki, hogy ezúttal a Samsung túlzásba esett.

A Note 7 ugyebár elég karcsú lett, meghajlították a kijelzőt és a hátlapot, meghagyták a 3.5 mm-es jack csatlakozót, a toll is elég sok helyet foglal, ráadásul még egy kifejezetten méretes, 3500 mAh-s aksi is “belefért” a házba, mégpedig vezetéknélküli töltéssel. Az Instrumental szerint magával a teleppel valószínűleg nincs baj, de annyira kevés helyet hagytak a tervezők, hogy normál használat mellett is nyomás alatt lehet az aksi, és ez vezethetett ahhoz, hogy néhány készülék spontán kigyulladt.

note-7-aksi-01

Jó esély van tehát arra, hogy tervezési hiba történt, és ez vezetett végül a problémákhoz és a teljes visszahíváshoz.

forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid