A Microsoft bejelentette a Windows 11-et, az Android appok is futnak majd rajta

0

Korábban úgy harangozták be a Windows 10-et, hogy “ez az utolsó Windows verzió”, azóta viszont meggondolta magát a Microsoft, hiszen most bejelentették a vadonatúj Windows 11-et. Nem fogunk minden egyes részletbe belemenni, de van számunkra egy igen érdekes vonása a rendszernek: natívan futtatja majd az Android alkalmazásokat. 

A Windows 11 egyrészt megújult külsőt kapott, csiszoltak itt-ott rajta, átalakult például a start menü és a widgetek, az élő csempéket pedig megszüntették. Összességében egy modernebb, letisztultabb felületről van szó, de persze akadnak a motorháztető alatt is kisebb-nagyobb változtatások. A frissítések például sokkal kisebbek lesznek, és a háttérben zajlanak majd, nem lesz több idegesítő figyelmeztetés (legalábbis állítólag).

Egy másik érdekes újítás, hogy az Android appok már natívan futnak a Windows 11-en, és ezeket le is tudjuk majd tölteni közvetlenül az Amazon alkalmazásboltjából. Számos olyan app van, például népszerű közösségi szolgáltatások, amiket eddig csak telefonról lehetett elérni, vagy pedig nagyon korlátozott volt a böngészős felületük, az új asztali rendszeren azonban megoldódik ez a probléma, elüthetjük majd például az időt TikTok-videókat nézve a PC-nk vagy a laptopunk előtt is.

Azt egyelőre még nem árulták el, hogy pontosan mikortól lesz elérhető a Windows 11, de jó hír, hogy akik megvásárolták a Windows 10-et, azok ingyen frissíthetnek majd.

Forrás: Microsoft

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid