Miért kapja meg a Galaxy S10 Lite az Android 13-at, míg az erősebb Galaxy S10 modellek nem?

0

A Samsung sokat javult az elmúlt évek során a szoftvertámogatás tekintetében. A legújabb készülékeihez akár négy évig tartó Android OS-frissítéseket ígér a vállalat, ami még a Google frissítési politikájánál is jobb. Ez azonban némi zavart is okozott a Galaxy S10 okostelefonok felhasználóinak körében.

Miért van az, hogy a Galaxy S10 Lite megkapja az Android 13 frissítést, de a drágább Galaxy S10e, Galaxy S10 és Galaxy S10+ nem?

Nos, a Samsung frissítési politikája azt veszi figyelembe, hogy egy telefon milyen Android verzióval jelent meg, nem pedig az árképzést vagy a hardveres képességeket. Például a Galaxy S10e, a Galaxy S10, a Galaxy S10+ és a Galaxy S10 5G 2019 elején debütált Android 9-cel a fedélzeten. Ennélfogva három Android operációs rendszer frissítést kaptak: Android 10 (One UI 2), Android 11 (One UI 3) és Android 12 (One UI 4).

Ehhez képest a Galaxy S10 Lite egy évvel később (2020 elején) jelent meg Android 10-zel a fedélzeten. A dél-koreai cég okostelefonjaira és táblagépeire vonatkozó szoftverfrissítési politikájának megfelelően a Galaxy S10 Lite is három nagyobb Android operációs rendszer frissítést kap. Mivel az Android 10-zel került piacra, Android 11, Android 12 és Android 13 frissítéseket kap.

Igen, igazságtalannak tűnik, hogy egy olcsóbb és alacsonyabb kategóriájú telefon (a többi Galaxy S10 modellhez képest) Android 13-at (és One UI 5.0-t) futtathat majd, de ez a helyzet. Ha pedig valakit esetleg zavar, hogy nem kap több frissítést a mobilja, akkor érdemes lehet egy újabb modellt keresni, vagy pedig elmerülni a custom ROM-ok világában.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid