Mobilokba szánt 64 megapixeles kamerát készített a Samsung!

0

A Samsung bemutatott egy okostelefonokba szánt 64 MP-es kameraszenzort, illetve érkezett mellé egy frissített 48 MP-es érzékelő is.

Az új 64 MP-es szenzor a Samsung ISOCELL Bright GW1 nevet viseli, és azt érdemes róla tudni, hogy ugyanúgy 0,8μm-es pixelekkel bír, mint az eddigi 48 MP-es megoldások, vagyis a szenzor méretileg is nagyobb lett, nem csak a felbontás nőtt. Az érzéklelő lehetővé teszi, hogy négyesével összevonják a képpontokat, így rossz fényviszonyoknál sokkal szebb 16 MP-es fotók készíthetők. Jó fénynél pedig lehetőség lesz teljes felbontásban is használni a kamerát, így valódi 64 MP-es képeket lőhetünk majd vele.

Említést érdemel még a villámgyors Super PD autofókusz, illetve a valós idejő HDR, ami a sok pixelnek köszönhetően válik lehetségessé.

A másik újdonság az ISOCELL Bright GM2, ami az elődjéhez hasonlóan 48 MP-es, és itt is 0,8μm-es képpontokat kapunk. A nagy újítás itt az, hogy szintén elérhető a teljes felbontású fotók készítése, míg a tavalyi GM1-et csak pixelösszevonással lehetett használni, így legfeljebb 12 MP-es képeket lőtt.

Mindkét új szenzor tömeggyártása a második félévben indul, vagyis még az sem kizárt, hogy a 64 MP-es verzió a Galaxy Note 10-ben landol majd.

Forrás: Samsung, via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid