Nagyot fog szólni a Samsung Galaxy S10 tripla kamerája

0

Sok gyártó csak számháborúzik a kamerák számával, miközben kevés valódi haszna van a plusz szenzor(ok)nak, a Samsung Galaxy S10 tripla kamerája azonban rettentően jónak ígérkezik.

A legfrissebb hírek szerint a Galaxy S10 és a Galaxy S10+ is tripla hátlapi kamerarendszert kap, míg az olcsóbb, egyenes kijelzős Galaxy S10 Lite “csak” duál kamerával érkezik. Ami azonban ennél is lényegesebb infó, hogy a dél-koreai média már tudni véli, hogy pontosan milyen megoldással szereli fel a Samsung az S10 modelleket.

A Samsung tripla kamerája úgy fog kinézni – állítólag -, hogy lesz egy 12 MP-es fő szenzor (minden bizonnyal variálható rekeszértékkel), ehhez jön egy extra széles látószögű 16 MP-es kamera (mint az LG mobiljainál), a harmadik pedig természetesen egy telefotó egység lesz 13 MP felbontással és 3-szoros optikai zoommal. Ez egy nagyon jó kombinációnak ígérkezik, hiszen mindhárom hátlapi kamerának meg lesz a valódi haszna a mindennapokban. Az extra széles látószöggel sokkal több minden fér bele a képbe, ami számos esetben hasznos lehet (pl. tájképek, városképek, belső terek esetén), a veszteségmentes nagyítás előnyeit pedig fölösleges is ecsetelni.

Csak egy koncepció:

Nem mellesleg az LG V40 is hasonló megoldással jöhet, de a hátlapi tripla kamerát megtoldják majd egy duál előlapi optikával.

A Samsung a hírek szerint nem csak az S10 modellekbe, hanem a Galaxy A szériába is bevezeti a tripla kamerát, de itt sokkal inkább a megapixel-harcra mennek rá, ugyanis egy 32 MP-es főszenzort kombinálnak egy 8 és egy 5 MP-es egyéggel. Azt viszont sajnos még nem tudni, hogy itt mi lesz a plusz kamerák szerepe.

Via PhoneArena, Kiemelt kép: YouTube

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid