Nem az Apple vagy a Samsung profitált a Huawei bukásából

0

Kijött egy újabb érdekes statisztika az európai mobilpiac 2020-as alakulásáról, és a számokon egyértelműen látszik, hogy mely gyártók jártak jól a Huawei hanyatlásával.

A Huawei európai piaci részesedése a Counterpoint kutatása szerint 43%-ot csökkent 2020-ban az egy évvel korábbi adatokhoz képest, így már csak a negyedik legnagyobb gyártó volt a kontinensen. Úgy néz ki azonban, hogy a két legnagyobb szereplő ebből nem tudott profitálni. A Samsung továbbra is az első helyen áll, de nekik is csökkentek az eladásaik (12%-kal), és a második helyen álló Apple is kevesebb készüléket adott el, igaz ők csak 1%-kal.

Ahogy arról már korábban is írtunk, a Xiaomi volt az egyik nagy nyertese a Huaweire kirótt szankcióknak, nekik 90%-kal nőtt az európai részesedésük. Valószínűleg sokan vásároltak Huawei készülék helyett Xiaomit a tavalyi évben, illetve Oppo telefont, ugyanis ők is szép, 82%-os növekedést könyvelhettek el.

Százalékosan egyébként a Realme fejlődött a legtöbbet, de ők nagyon alacsony számról indultak. A becslések szerint 100 ezer telefont adtak el 2019-ben Európában, majd 2020-ban már 1,6 milliót.

Egyébként ha összeadjuk, hogy a Xiaomi, az Oppo és a Realme mennyivel adott el több telefont 2020-ban a korábbi évhez képest, akkor nagyjából kijön az a szám, amennyivel kevesebb Huawei mobil fogyott (~17 millió).

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid