Nem az iPhone X-et másolják a Huawei új mobiljai

0

Gyakran felmerül vádként a kivágott kijelzős mobilok esetében, hogy az Apple-t utánozzák, és ez sok esetben igaz is, ám a Huawei esetében nem egészen ez a helyzet.

A kínai vállalat mobilos üzletágának feje, Li Changzhu nemrég elárulta, hogy már 3-4 évvel a P20 széria megjelenése előtt fontolgatták ezt a fajta szenzorszigetes kijelzőmegoldást, tehát nem az Apple-től vették az ötletet. Azt viszont elismerte, hogy korábban nem voltak elég bátrak, hogy egy ilyen merész lépést megtegyenek. Akkoriban még javában építették a márkát, nem voltak ennyire népszerűek mint most, ráadásul a kínai kultúrában nem annyira szeretik az aszimmetriát. Éppen ezért a kelleténél tovább ragaszkodtak a hagyományos, 16:9-es formátumhoz.

Mostanra egyébként teljesen megváltozott a Huawei stratégiája, már nem csak követik, hanem sok esetben teremtik a trendet. A duál kamerák után meglépték a tripla kamerás P20 Prót, ami minden bizonnyal nagy siker lesz, és ott az új, különleges “Twilight” szín, ami vállalaton belül is komoly vitákat generált, de végül kiadták ezt a különleges változatot.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid