Nem az iPhone X volt az első notch-os mobil, és nem is az Essential Phone

0

Amikor megírjuk, hogy lassan minden telefon az iPhone X bevágását másolja, akkor gyakran jönnek a kritikák, hogy nem is az Apple volt az első notch-os mobil, hanem az Essential Phone. Nos, ez nem igaz, úgyhogy öntsünk tiszta vizet a pohárba!

Először is szögezzük le, hogy az Apple előtti próbálkozások egyike sem lett igazán sikeres, tehát a mostani notch-őrület igenis az iPhone X-nek köszönhető, függetlenül attól, hogy ki volt az első, ezen nincs mit szépíteni.

Az almás csúcsmobilt 2017 szeptemberében mutatták be, ám hónapokkal korábban, május 30-án debütált az Android atyjának csúcsmobilja, az Essential Phone, amelynek a kijelzőjén szintén volt fent egy bevágás, igaz, csak a szelfikamerának. A mobilnak sajnos voltak kezdeti gyengeségei, és először elég magasra is lőtték be az árát, így nem igazán fogyott. Utód valószínűleg nem is lesz, és eladósorba kerülhet Andy Rubin cége.

Essential Phone

Említést érdemel a Sharp Aquos S2 is, amelynél szintén belóg a kamera a kijelzőbe. Ez a készülék ugyan később mutatkozott be, mint az Essential Phone, viszont hamarabb jelent meg néhány nappal, igaz, csak Ázsiában, és később sem jutott el más piacokra. Ám ez nem igazán lényeges, ugyanis egyik sem volt az első.

Sharp Aquos S2

Gondolom nem sokan emlékeznek a Motorola Motofone F3-ra, pedig ez a mobil már 2006-ban hasonló megoldást kapott. Igaz, itt még nem volt semmi fontos szerepe a notch-nak, csak a gyártó logója nyúlt be az egyébként E-Ink technológiát használó kijelzőbe.

Szóval a notch története kicsit régebbre nyúlik vissza, mint az iPhone X vagy az Essential Phone, de úgy gondolom, hogy nem is az a legfontosabb kérdés, hogy melyik volt ez első, hanem hogy melyik lesz az utolsó…

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid