Nem hívták vissza az G5-öt, mégis rengeteget bukott rajta az LG

0

Közismert tény, hogy a Samsung sokat bukott a Galaxy Note 7 visszahívásán. Nos, az LG-nek visszahívás nélkül is sikerül ugyanez a G5-tel.

Az LG közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, és kiderül, hogy a mobilrészleg rekord veszteséget termelt, ami nagyrészt az LG G5 bukásának köszönhető. Ez már sorban a 6. negyedév, amelyben veszteséges az LG Mobile, miközben a vállalat televíziós részlege (LG Home Entertainment) rekord profitot ért el ugyanezen időszak alatt.

LG logo

Az LG 2016 harmadik negyedévében összesen 11.8 milliárd dolláros bevételt tudhatott magáénak, és ebből 252.7 millió dollár volt a vállalat működési jövedelme. Összességében tehát nyereséges a működés, de mindkét mutató csökkenő tendenciát mutat az egy évvel korábbi számokhoz képest (előbbi 5.7, utóbbi pedig 3.7 százalékkal lett kevesebb).

A mobilrészleg (LG Mobile) teljes bevétele összesen 2.3 milliárd dollár volt az elmúlt időszakban, ami 23 százalékos csökkenést jelent, és így elképesztő mértékű, 389.4 millió dolláros veszteséggel zárt a divízió.

Az LG egyébként összesen 13.5 millió okostelefon szállított le a harmadik negyedévben, és év végéig megpróbálják megnyomni az LG V20, valamint a K és X szériás telefonok eladását.

forrás: LG, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid