Nem lett csúcskategóriás a Nokia 8 kijelzője

0

Az egyik legnagyobb mobilos portál alaposan letesztelte a Nokia 8 kijelzőjét, és elég komoly hiányosságokra bukkantak.

A Nokia 8 papíron egy igen korrekt csúcsmodell, hiszen a Snapdragon 835 hajtja, és egy 5.3 colos, QHD felbontású IPS kijelzőt kapott. Ez kifejezetten éles (554ppi) képet ad, és a fényerő is kimagasló, de ez nem minden, ugyanis a színeknél elvérzik a megjelenítő.

Röviden úgy lehetne összefoglalni a Nokia 8 baját, hogy túlzottan kékes a kijelzője, ami nem csak bizonyos szögből, hanem szemből is elég feltűnő. A PhoneArena alaposabban is utánajárt a dolognak, és az alábbi képen remekül szemléltetik, hogy a szürke különböző árnyalatai hogyan jelennek meg a Nokia 8-on. Az alsó sorban látható a referencia (ilyennek kellene lennie), fent pedig a mobil kijelzőjén megjelenő “szürkék”.

Egy Galaxy Note 8 és egy iPhone 8 Plus mellett is elég jól látszik, hogy a Nokia 8 mennyire kékes képet ad.

Galaxy Note 8, Nokia 8, iPhone 8 Plus

Az alábbi táblázatban a csúcsmobilok kijelzőit vetik össze különféle értékek alapján.

A Nokia 8 hatalmas fényerőre képes (749 nit), de ennek érdekében beáldozták a színegyensúlyt, ami nagymértékben eltér a referenciától. A 6500-as érték számít tökéletesnek, ám a Nokia 8-nál 8515 Kelvint mértek, ami igen rossz eredmény. Az utolsó érték, ami a szürkeskálára vonatkozik, szintén elég gyenge, itt ugyanis a minél kisebb szám számít jónak.

A színegyensúly eltérése egyébként nem feltétlenül kellene, hogy nagy gond egyen, hiszen sok telefonon ezt lehet állítani, a Nokia 8-on azonban nincs ilyen lehetőség.

Persze nem egyedi eset, hogy gyengeségek merülnek fel egy csúcsmobil kijelzőjével kapcsolatban, elég csak a Google Pixel 2 XL P-OLED megjelenítőjére gondolni, amire egyre több a panasz. Ám az OLED technológia elég kényes, sokkal nehezebb ilyen kijelzőket magas minőségben gyártani, míg a Nokia 8 megjelenítője LCD technológiát használ, ami jóval kiforrottabb.

A PhoneArena tehát nem volt elragadtatva a Nokia 8 kijelzőjétől, szerintük nem csúcskategóriás szintet képvisel.

forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid