Nem tudják az ígért töltési sebességet a Google Pixel 6 mobilok?

0

Az új Pixel 6 telefonok elvileg 30 W-os gyorstöltés támogatással érkeztek, de friss tesztek szerint ez messze van a valóságtól. Bár a Google nem hazudott, mert ügyesen fogalmazták meg a készülékek leírását, de félrevezető a szöveg.

A Pixel 6 széria hivatalos támogatási lapján az alábbi információ szerepel a töltési sebességnél (magyarra fordítva):

Akár 50%-os töltés 30 perc alatt a Google 30 W-os USB-C töltőjével. Az USB-PD 3.0 (PPS) töltő külön megvásárolható.

A valós tesztek szerint olyan 48%-ra tölt a telefon 5000 mAh-s akkuja fél óra alatt, tehát ez nagyjából még stimmel is, de a 100%-os szinthez már közel 2 óra (egész pontosan 112 perc) kell, ami messze elmarad más csúcsmobilok eredményétől.

Az AndroidAuthority cikkéből az is kiderül, hogy sosem éri el a teljesítmény a 30 W-ot, legfeljebb 22 W-tal tölt a mobil, és ennyivel sem hosszú ideig. Fél óra után elkezd drasztikusan csökkenni az érték, először 15 W-ra, majd még tovább.

A kék vonal mutatja a töltés teljesítményét (W), a zöld pedig az akkumulátor aktuális töltöttségét (%).

Az teljesen természetes, hogy a telefonok egyre lassabban töltenek, ahogy telik az idő, de a Pixel 6 mobilok esetében a Google sokkal óvatosabb volt más gyártóknál, és a teljes töltési ciklusra nézve mindössze 13 W az átlag.

A Pixel 6 szériás készülékek relatív lassú töltése miatt nem kell túlzott melegedésre számítani a folyamat közben, a teszt szerint nem ment 35°C fölé az aksi hőmérséklete, a töltés végére pedig 25°C-ra csökkent. Ezek nagyon jó értékek, még bőven lett volna tartalék, tehát akár gyorsabb megoldást is alkalmazhatott volna a Google. Az AndroidAuthority szerint lehetséges, hogy azért nem lépték ezt meg, mert viszonylag olcsó akkumulátorokat kaptak a telefonok, és a gyártó nem akart kockáztatni.

Forrás: AndroidAuthority, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid